Munttheater Weert laatste week november t/m einde 2012.

Uit de regio | Toneelvereniging De Mantel: Oud en Nieuw
Na de succesvolle voorstelling Hanna’s verjaardag in 2011 speelt De Mantel nu het avondvullende blijspel Oud en Nieuw, wederom geschreven door Carin Rosbergen. De rest van de wereld had er al last van maar zo op het einde van het jaar speelt zich ook een crisis af in het huis van Alma Tersteege. Haar kleindochter ergert zich aan het gedrag van de banken, maar volgens Jacobien, de huishoudster zit de echte crisis in het gejaagde en onverdraagzame gedrag van menigeen. Genoeg stof voor een echte crisis tussen oud en nieuw.
Dinsdag 27 november| 20:00 uur | € 7,50

Toneel | Cloaca
Met Thijs Römer, Tygo Gernandt, Guy Clemens & Sieger Sloot
Sommige toneelstukken behoren tot het onverwoestbare repertoire. Stukken die in telkens weer een nieuwe regie verrassend vers blijken te zijn. Zo ook Cloaca van Maria Goos. Sinds de première tien jaar geleden is dit toneelstuk een ongekende hit in vele internationale theaters. Nu is er in Nederland eindelijk weer een groep acteurs die het aandurven Cloaca opnieuw op de planken te brengen. Tygo Gernandt, Guy Clemens, Thijs Römer en Sieger Sloot gingen de uitdaging aan en vertolken de vier mannen die elkaar kennen uit hun studententijd. Ze zijn uit elkaar gegroeid en elk van hen heeft problemen. Pieter heeft zich op zijn werk compleet in de nesten gewerkt, Tom is verslaafd, Joep is het huis uit gezet door zijn vrouw en Maarten heeft een geheime verhouding. Uit solidariteitsgevoel helpen ze elkaar. De oude vriendschappen en verwachtingen blijken echter niet bestand tegen de tand des tijds en hun zelfzuchtige ambities.
Woensdag 28 november | inleiding 19:30 | 20:15 uur | € 24,75

Cabaret | Acda & De Munnik: ’t Heerst
In de voorstelling ’t Heerst worden twee vrienden op hun reis door Amerika overvallen door een apocalyptische storm. Als de wind is gaan liggen, blijken de mannen terecht gekomen te zijn in een decor van een stilstaande storm. Tijdens het wachten en hopen gevonden te worden, ontspinnen zich scènes, diepere gesprekken en alles wat ze kunnen verzinnen om de tijd te verdrijven, natuurlijk afgewisseld met prachtige liedjes. Paul de Munnik en Thomas Acda worden wederom live bijgestaan door (bas)gitarist David Middelhoff.
Donderdag 29 november | 20:15 uur | € 21,15

Theaterconcert | Suzan Seegers: SuuS
SuuS is het solodebuut van een groot theatertalent dat met haar ontwapenende charme de toeschouwer meevoert in de prachtige lyriek van ons Limburgse dialect. In deze muzikale onewomanshow deelt Suzan Seegers haar gevoelens, verlangens en gedachten met het publiek. Een intieme en persoonlijke tour de chant met mooie, grappige en ondeugende teksten, geschreven door Suzan zelf samen met Gé Reinders. Haar schitterende stem groeit hoorbaar wanneer ze in het Limburgs zingt en haar passie en liefde voor de taal en provincie spatten er vanaf. Dagblad De Limburger schreef een lovende recensie over haar Limburgstalig album:‘ Suzan Seegers laat horen dat ze veel meer in haar mars heeft dan musicalrollen voor een groot publiek’. Na afloop van de voorstelling SuuS, wordt bovendien de Weeter Podium Publieksprijs overhandigd. Seegers won deze samen met Roberto de Groot en Yoran de Bont voor de voorstelling De Nieuwe IJstijd, die vorig seizoen in het Munttheater te zien was.
Vrijdag 30 november | 20:15 uur | € 16,70

Theaterconcert | Shirma Rouse: Aretha, the Queen of Soul
Aretha, the Queen of Soul is een muzikale theatervoorstelling die het publiek een unieke kijk geeft in het leven van de ‘Queen of Soul’ Aretha Franklin en de vrouw, moeder en mens achter die soulstem. Onder begeleiding van een complete live-band zingt Shirma Rouse ‘Think’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Respect’ en vele andere favorieten. Deze voorstelling geeft ons meer inzicht over het bijzondere leven van Aretha Franklin. Ook komen we meer te weten over onze eigen ‘Queen’ Shirma Rouse. Acteur Dennis de Getrouwe vertolkt de rollen van alle mannen die bepalend zijn geweest voor het leven van Aretha Franklin.Zonder uitzondering een swingende voorstelling met hits van wereldformaat die door Shirma Rouse met veel charme en grote trots gepresenteerd worden.                                                           Zondag 2 december | 20:15 uur | € 22,05

Show | Peking Acrobats
Een onvergetelijk spektakel met The Peking Acrobats: de Chinese ‘dare devils’ en houders van het record stoelen stapelen in Guiness Book of Records zijn terug in Nederland met hun verbazingwekkende show. Deze meesters van de geraffineerde acrobatiek genieten al meer dan 20 jaar internationale faam, mede dankzij de rol van één van de acrobaten in de bekende films Ocean’s 11, 12 en 13 met o.a. Brad Pitt en George Clooney. Een show vol kracht, souplesse, elegantie, lenigheid en bovenal verbluffende evenwichtskunsten met behulp van allerlei attributen.                                                                                               Donderdag 6 december | 20:15 uur | € 27,00

Show | Jeans 22: Dynamite
Na de ongelofelijk succesvolle en door publiek en pers zeer gewaardeerde voorstelling Grown Up! brengt Jeans nu alweer de 22e editie naar de Nederlandse theaters. Dynamite heet de nieuwe show. De kern van de voorstelling is passie, plezier en intense emotie. De nummers die in Dynamite te zien en te horen zijn, worden met volle overgave gebracht en raken het publiek recht in het hart door de emotie, de kracht en de intensiteit van de vertolking.                                                                                                                                        Vrijdag 7 december | 20:15 uur | € 26,05

Toneel/Komedie | Huub Stapel: Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus
Zondag 9 december | UITVERKOCHT

Cabaret | Marco Roelofs: KAAL
Jarenlang tourde Marco als zanger en gitarist van punkrockband de Heideroosjes de wereld over. Veilig verscholen achter het masker van de stoere rockartiest vergat hij één ding… volwassen worden. Dus belandde Marco met terugwerkende kracht in de pubertijd toen hij de dertig voorbij was. Terwijl hij tegelijkertijd ook al in een midlifecrisis raakte. Over deze diepte- en hoogtepunten maakte hij de voorstelling KAAL. KAAL is een hilarische, maar op waarheid gebaseerde cabaretvoorstelling, over Marco’s grootste vijand… Marco zelf. Absurde verhalen wisselt Marco moeiteloos af met een klein liedje. Lachwekkend en pijnlijk tegelijk. Maar bovenal; KAAL. Alle kale mannen kunnen zich opgeven door de Weerter Kale Koppen Verkiezing bij deze voorstelling. Kijk op onze website www.munttheater.nl voor meer informatie.
Woensdag 12 december | 20:15 uur | € 15,85

Jeugd/Musical 6+ | Os & Ezel: Niks mis met Kerstmis
Een ontroerende en soms kolderieke versie van het mooiste kerstverhaal dat de wereld kent. Wat gebeurde er nou eigenlijk die kerstnacht tweeduizend jaar geleden? We kennen allemaal het verhaal van de geboorte van het kerstkind. Maar niemand heeft de Os en de Ezel ooit gevraagd om hun versie te geven van wat er die nacht is gebeurd. En dat terwijl er veel komische en ontroerende momenten zijn die helaas de andere evangelisten destijds zijn ontgaan. Een echte kerstmusical voor het gehele gezin! Voorafgaand wordt u ontvangen door het Kinderkoor Groenwoud die kerstliedjes zingen.
Vrijdag 14 december | 19:30 uur | Volwassenen € 16,65 – kinderen € 12,65

Uit de regio | Weerter Gemengd koor Vivace: Kerstconcert 2012
Het Weerter Gemengd Koor Vivace, onder leiding van Dion Ritten, brengt haar jaarlijkse Kerstconcert. Ook dit jaar zal Veron Jongstra haar prachtige begeleiding op piano ten gehore brengen. Vivace verrast het publiek met bijzondere gastartiesten. Dit jaar zijn dat Guido Dieteren, bekend van  Guido’s Orchestra – hét orkest van Symphonica in Rosso – en Wendy Kokkelkoren. Voorafgaand aan Vivacekerstconcert kunt u gebruik maken van een speciaal arrangement. Een compleet kerstdiner (inc. drankjes, concertkaartje en pauzedrankje) bij Hostellerie Munten voor maar € 65,00 p.p.. Om gebruik te maken van dit arrangement kunt u vooraf reserveren bij Lisette Kuilboer 0495-544558.
Zaterdag 15 december | 20:15 uur | € 18,00

Muziektheater/Show | TOP 2000 LIVE
John Vooijs (Tarzan, We Will Rock You!), Erica Groeneveld (de Selectie van Frits Spits), William Kersten (Ga dat zien!) en de Amerikaan Forrest Thomas (Rock the Boat)zijn de zangers in hét Nederlandse muziekspektakel waarbij iedereen uit z’n dak gaat: TOP 2000 LIVE! Na twaalf jaar op Radio 2, brengt een grote dynamische band voorzien van blazers een avondvullende versie van de Top 2000-lijst in het theater. En hoe: motown, rock, pop, disco, chanson, reggae, nederpop en meezingers van formaat worden moeiteloos afgewisseld! Zwijmelen, meezingen en losgaan is het devies.
Zaterdag 16 december | 20:15 uur |  € 24,75

Toneel/Komedie | Haantjes
Naar de bestseller van Kluun. De jaren negentig in Amsterdam ‘toen alles nog leuk was’. De beurs floreert, het Amsterdamse nachtleven bruist en de reclamewereld is booming. Twee vrienden hebben hun eigen reclamebureau opgericht en hunkeren naar succes en erkenning. Een briljant idee lijkt hun claim to fame te worden. Maar is hun vriendschap wel bestand tegen hun zucht naar macht en geld? Haantjes is vlammend theater met de grilligheid van een reclameblok: muziek, cabaret en drama wisselen elkaar in hoog tempo af.
Dinsdag 18 december | 20:15 uur | € 23,85

Klassiek | Kiev Koor: Russisch Kerstconcert in de Paterskerk
Het Kiev Koor is uitgegroeid tot een koor van wereldfaam dat zich mag verheugen op grote internationale waardering. Voordat het Christendom in Oekraïne tot staatgodsdienst werd uitgeroepen, maakte het land deel uit van het Byzantijnse rijk. Door hun indrukwekkende geschiedenis wordt de muziek door zowel Griekse, Bulgaarse, Poolse en Italiaanse als de lokale zangtradities gekleurd. De koormuziek uit Oekraïne is werkelijk een lust voor het oor en brengt u in de bijzondere kerstsfeer.                                                                                   Vrijdag 21 december | 20:15 | € 21,60

Show/Dans | Rhythm of the Dance: Irish Music & Dance Spectacular
Rhythm of the Dance is de meest bereisde Ierse show ter wereld en trok in 12 jaar tijd meer dan 10 miljoen toeschouwers. De nieuwe voorstelling Irish Music & Dance Spectacular onderscheidt zich duidelijk van andere Ierse shows, zowel qua inhoud als dynamiek. De jonge enthousiaste cast brengt op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans en toont aan dat folklore in eigen land, ook onder jongeren, nog steeds immens populair is. In Rhythm of the Dance brengen de Ierse topartiesten, waarvan een deel afkomstig zijn uit de befaamde Riverdance-shows, hun culturele erfgoed op spectaculaire wijze voor het voetlicht!
Zondag 23 december | 20:15 uur | € 33,65

Uit de regio | Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert: Sylvesterconcert ‘Fireworks’
Spetterend, opzwepend, knallend en meeslepend zijn de kernwoorden van het Sylvesterconcert. Met het muzikale thema Fireworks wordt het jaar op gepaste wijze afgesloten. U wordt getrakteerd op klassieke, moderne en vermakelijke muziek. Diverse muzikale stijlen wisselen elkaar af. De concerten van de harmonie zijn inmiddels een begrip in Weert. Een muzikale stap richting 2013!                                                                                  Zondag 30 december | 14:00 uur | € 12,50

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s