MAIN FLORIN, SPANK MOONS, SARAH DE VOS EN STIJN BASTIANEN IN DE BENEDENZAAL VAN GALERIE SCHOOTS + VAN DUYSE.

In de lijn van het concept in Galerie Schoots en Van Duyse naar een confrontatie, om verschillende beeldende visies tegenover elkaar te plaatsen van enerzijds gevestigde namen ontstaat er anderzijds de ruimte voor : New ones.

Vanuit een ervaring en gezonde open interesse naar nieuwe invloeden met originele eigentijdse kunstwerken engageren we ons naar een intensieve opvolging van bepaalde kunstenaars hun werk en ontwikkeling. Vaak leggen kunstenaars een hele weg af om tot hun identiteit te komen.  Hun eigen zoek en interactie terrein ligt vaak buiten het galerie circuit. Die creatieve tijd van groeien en maturiteit is dankbaar voor de diepgang en beeldtaal van hun werk. Dit voortdurende proces heeft verschillende belangrijke tussenstadia, onze galerie is een halte en biedt een platform aan nieuwe gezichten met boeiend origineel werk.

We hopen u te kunnen verrassen met onze nieuwe gezichten en dit is zeker een formule die we jaarlijks zullen aanvullen met “opkomende talenten”.

NEW ONES

Sarah De Vos

Stijn Bastianen

Main Florin

Spank Moons

9 december 2012- 19 januari 2013

Tegelijk met de opening van NUL en  NU, waarin werk van Armando en Jan Henderikse te zien is, presenteert Galerie Schoots + Van Duyse in de tentoonstelling NEW ONES werk van nieuwe talenten, die hier voor het eerst exposeren.  In de benedenzaal van de galerie aan de Napoleonkaai  krijgt een viertal kunstenaars een podium, waarin zeer divers werk te zien is. Divers in de zin dat de kunstenaars ieder een eigen techniek hanteren en divers omdat het werk verschillende  beeldtalen laat zien.

Sarah de Vos (Brussel, 1985) is een kunstenares die de gelaagdheid van onze perceptie onderzoekt in haar werken; zij toont bekende en schijnbaar alledaagse voorwerpen en situaties die zij door middel van overschilderingen met vervreemdende materialen, kleur- en lichtgebruik en niet voor de hand liggende beelduitsnedes verscherpt of juist vervaagd. Vaak vormen foto’s en videofragmenten de eerste aanzet voor haar schilderijen.

Stijn Bastianen (Brussel, 1987) is een surrealist in de meest klassieke zin; hij werkt improviserend en associatief aan zijn tekeningen, grafiek en schilderijen. Zonder vooropgezet plan komen vervreemdende situaties en personages op het papier of het doek te staan, die refereren aan droombeelden en complexe fantasieën. Een zekere seksuele gepreoccupeerdheid gaat gepaard met een flinke dosis humor, die het werk een lichtvoetig karakter kunnen geven.

Maen Florin (Kleine-Brogel, 1954) is een beeldhouwster die met een grote en resolute directheid haar geïsoleerde en vaak in zichzelf besloten personages en fabelfiguren in klei kneedt en ze vervolgens in verschillende materialen afgiet. In polyester, in brons in aluminium worden ze vervolgens voorzien van een of enkele kleuren die het uiterlijk van de figuren nog meer vervreemdt dan hun vaak bizarre lichaamskenmerken en houdingen. Hun relatie met de ruimte en de omgeving maakt hen in zekere zin tragisch en confronteert de kijker met een existentiële eenzaamheid.

Spank Moons (Antwerpen 1956) is een fotograaf en videokunstenaar, die in zijn werken dagelijkse als vertrouwde clichébeelden in een grotesk kader toont,  maar eveneens dramatische thema’s als dood en vergankelijkheid in caravaggeske videobeelden kan omzetten. Zijn werken kunnen zowel een video-opname behelzen als beelduitsnedes zijn uit deze filmische beelden. Zijn beheersing van het medium levert indringende en intrigerende werken op.

Samen met de tentoonstelling NUL EN NU toont de expositie NEW ONES een breed spectrum aan moderne en hedendaagse kunst bij Galerie Schoots + Van Duyse.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s