Artgenerator met mini ‘Glow’ in de Missiekapel en kunsttempel in Heythuysen.

Van glazenwasser tot Kunstenaar in een wijds gebaar werd Werner Klompen gisteren spontaan gepromoveerd. Nadat hij de – inmiddels – glazen deuren van deze bijzondere kunsttempel schoongeveegd had, kwam er een grafisch maar toch huiselijk tafereel vrij.

‘Verzameling Providentie’, zo moeten vogels onze gedeelde wereld aanschouwen. Want wij kunnen normaliter geen ultra violet licht onderscheiden.

De sfeer verandert dan ook dramatisch als er black lights aangezet worden. In lucide blauw wordt zelfs een kapel volledig getransformeerd.

Werner kan bovendien ook zijn weg met gemak aan een fornuis vinden. Een heel bijzondere buitenkachel in dit geval, de trotse bezitter vertelde maar al te graag hoe dit ‘kunstwerk’ in elkaar zat. We hebben dan ook lekker gegeten en die ‘kachel’ is werkelijk een klein wondertje. Zal het elke kok aanbevelen om buiten beter hun kunsten voor het voetlicht te brengen. Dit overtreft vele malen een barbecue.

Maar even afgezien van Werner’s kookkunsten zijn visuele’en fluoriserende grafische graffiti bom is meer dan de moeite van een bezoek waard. Want dit is een ‘project in process’ en er zal nog het nodige veranderen.

Fase 1 vanaf gisteren t/m 30 december en fase 2 van 4 januari t/m 15 februari 2013. Gewoon aan lopen en een leuk inkijkje meemaken in onze donkere nachten die korter en korter gaan worden.

Met op 6 januari – 3 koningen – open deuren met de aanwezigheid van de kunstenaar.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s