NIEUW PODIUM VOOR POËZIE IN HET LIMBURGS.

Veldgewas. Zo heet – met een knipoog naar het Limburgs volkslied – het poëzieproject dat ruim een jaar geleden werd opgezet door Wim Kuipers. Een digitale ontmoetingsplaats voor schrijvers en liefhebbers van gedichten, van spelen met taal; de Limburgse taal vanzelfsprekend. “De taal waarin Kuipers zelf zijn sporen al lang en breed verdiend heeft”, schreef Guus Urlings in een interview in Dagblad De Limburger van 17 maart 2012.Veldgewas

Het belangrijkste doel van Veldgewas is: bevordering van poëzie in het Limburgs. Dat bevorderen is tweeledig. Allereerst: het enthousiasmeren van dichters om (ook) in het Limburgs te blijven of gaan dichten. Ten tweede: de kwaliteit van de poëzie in het  Limburgs te verhogen. Middelen hiertoe zijn onder meer artikelen en discussies over dichten en gedichten. Kortom: meer aandacht voor literatuur in het Limburgs, met name poëzie.

Om dat doel te bereiken verstuurt initiatiefnemer Kuipers wekelijks per e-mail twee of drie gedichten in het Limburgs en regelmatig het Waord van de Waek. De start was doelbewust – op Gedichtendag 2011. Sindsdien zijn  zo’n driehonderd gedichten en een tachtigtal afleveringen van het Waord bij de abonnees in de mailbox gevallen.

Gevestigde namen leveren een bijdrage. Maar ook nieuwelingen sturen steeds meer  verrassend werk in. Straks ook uw gedicht? Veldgewas staat open voor iedereen en wil de lezer laten delen in de oogst van het Limburgse land. Doe mee en meld u aan bij: veldgewas@home.nl. Voor alle duidelijkheid: abonneren kost niets. De gedichten zijn gratis.

Alvast hartelijk dank.

Har Sniekers, namens werkgroep Veldgewas

lle tot nu toe verstuurde gedichten zijn terug te lezen op: www.veldeke.net. Ook op de site van het Huis voor de Kunsten Limburg heeft de werkgroep een eigen plek: www.hklimburg.nl/veldgewas.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, Schrijfsels en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s