Kunst – O – Foon van WeertFM op zondag 11 november a.s. vanuit het Munttheater Weert.

Straks om twee uur op een steenworp afstand van dit theater op de Nieuwe markt de opening van het Vastelaovundj seizoen 2013. Na een aantal officiële handelingen door de Rogstaekers zal de strijd om het beste vastelaovundj liedje voor het seizoen 2013 losbarsten. Dit zal overigens ook door WeertFM 107.5 uitgezonden worden.

Maar ook in ons programma mogen we al wat bekenden op het gebied van de Weerter muziek begroeten. In een iets andere context, maar als de naam ‘Serious Request’ ermee gemoeid is, niet minder interessant denk ik.

Van harte begroeten we dan ook Dial24 de organisator van ‘Wieërter Artiesten voor Serious Request’ en aan tafel een hele crew. Om te beginnen Emile Florack van Dial24 en Louis van Winkel van Plat Wieers. Zij hebben wat opnames bij zich waar we zeker van zullen genieten. De live zang neemt Joss Mennen en Franky Tuasuun samen met Laura Mennen en Alisa Tuasuun op zich met het nummer Vae deile alles same. Tussendoor zullen we gezellig wat keuvelen over muziek en wat er zoal speelt.

Nog meer Limburgs dialect zal aan de orde komen bij de Veldeke literatuurprijs 2012. Har Sniekers de winnaar van de Veldeke prijs 2004 zal enkele van zijn gedichten voordragen en Jan Moonen zal alles rondom de prijs belichten.

Hoe en waarom begin je een online Galerij, Vincent Moleveld komt ons vertellen hoe hij tot deze niet alledaagse beslissing is gekomen.  Natuurlijk zal Riya Geboers niet missen en ik ben benieuwd of ze ook met dialect onder de voeten uit kan.

In een volgend blog volgt uitgebreidere informatie rondom deze thema’s. Ondertussen maken wij ons op voor een warm welkom a.s. zondag. De koffie staat klaar en het team van Kunst – O – Foon en het Munttheater zal U graag begroeten.

Uitzending tussen 11.00 en 12.00 uur WeertFM 107.5 of via de website www.weertfm.nl

Ook vanaf maandag via uitzending gemist Kunst – O – Foon te beluisteren op onze site.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s