Programma Munttheater Weert vanaf a.s. vrijdag.

Cabaret | Dolf Jansen: Oudejaars 2012
De man die we kennen van het cabaret duo Lebbis & Jansen heeft inmiddels een dijk van een carrière voor zichzelf gebouwd. Naast zijn activiteiten als schrijver, muzikant, presentator en marathonloper staat hij uiteraard nog altijd op het podium als cabaretier. Met een recordaantal oudejaarsconferences op zijn naam, heeft Dolf de smaak goed te pakken. Zo goed zelfs, dat hij zijn nieuwe programma geheel in deze stijl maakte. In het vaak hoge (!) tempo waar hij zo bekend om staat neemt hij in Oudejaars 2012 het volledige jaar met u door en neemt naast de vele grappen ook de tijd voor filosofische overpeinzingen. Zo wijs is hij dan ook wel weer! En om geheel in de Oudejaarsstemming te blijven, zijn er na afloop oliebollen!
Vrijdag 2 november | 20:15 uur | € 17,60

Jeugd/Musical 12+ | Lover of loser: Your choice!
Lover of Loser is gebaseerd op het bekende boek uit de ‘Your Choice’ reeks van Carry Slee. Bij deze reeks kiest de lezer hoe het verhaal verder gaat. Zo ook in de voorstelling! Daarmee is Lover of Loser de eerste interactieve musical ter wereld: het publiek bepaalt het verhaal en elke voorstelling is anders. De vijftienjarige Eva heeft problemen met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva’s beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Kan Mees, de jongen op wie ze verliefd is, haar helpen of valt ze ten prooi aan een loverboy? Met bekende acteurs uit o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, SpangaS en Huis Anubis, choreografie van Dan Karaty (‘So You Think You Can Dance’) en muziek van hiphop/R&B ster Fouradi.
Zaterdag 3 november | 20:15 uur |  € 19,40

Muziekmatinee | Vitaly Pisarenko (piano)

Voorafgegaan aan dit concert kunt U gratis deelnemen aan Cultureel Cafe Weert.

Voor meer informatie zie https://www.facebook.com/CultureelCafeWeert?ref=hl of http://cultureelcafeweert.wordpress.com.

Kaarten voor benedenstaand concert kunt U ook nog voorafgaand of tijdens het cultureel cafe bestellen aan de balie.

De uit Rusland afkomstige pianist Vitaly Pisarenko won in 2008 de eerste prijs tijdens de Internationale Liszt Competitie in Utrecht; een van de meest prestigieuze pianoconcoursen ter wereld. Op de ochtend na het behalen van deze prijs speelde hij in het Concertgebouw solo met het Nederlands Philharmonisch Orkest en zijn carrière nam vanaf dat moment een vogelvlucht. Concerten over de hele wereld met de groten der aarde volgden. Vitaly opent de serie Muziekmatinees met een prachtig programma met composities van Joseph Haydn, Sergei Rachmaninov, Franz Liszt en Camille Saint-Saëns. Voorafgaand vindt om 11.00 uur het Cultureel Café Weert plaats in de foyer. Na afloop van Vitaly Pisarenko wordt de lunch geserveerd.
Zondag 4 november | 12:00 uur | € 21,10 inclusief lunch

Toneel | Verlies

Op 15 november is het zover, dan gaat het toneelstuk Verlies in première. Het is voor het eerst dat een boek van het wereldberoemde schrijversduo Nicci French op het toneel verschijnt. In Weert krijgt u de kans om de voorstelling zelfs al eerder te zien: op dinsdag 6 november is de try-out in het Munttheater.

De literaire thrillers van het beroemde schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French staan al jaren aan de top van alle internationale bestsellerslijsten. In Nederland werden meer dan 5,8 miljoen boeken verkocht. Van het boek ‘Verlies’, dat in 2002 in Nederland werd uitgebracht ter gelegenheid van De Maand van het Spannende Boek, maakte regisseur Léon van der Sanden een spannende theaterbewerking.  Een primeur en tevens wereldpremière met Isa Hoes in de hoofdrol.

Voor het eerst verschijnt er een thriller van het beroemde schrijversduo Nicci French op het toneel, met Isa Hoes in de hoofdrol. Verlies is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat speciaal voor de Nederlandse lezers is geschreven. De spanning slaat toe wanneer het vijfjarige zoontje van een echtpaar levenloos in het zwembad wordt aangetroffen. Moeder, vader en zijn tienjarige broertje hebben ieder een eigen manier waarop zij hun verlies verwerken. Maar al gauw lijkt er binnen het gezin over en weer verdenkingen zijn. Weet een van de gezinsleden meer van het ongeluk? Wat begint als een hartverscheurend drama loopt uit op een spannende thriller over families, hun verborgen geschiedenissen en het niet willen herkennen van de waarheid.
Dinsdag 6 november | 20:15 uur | try-out | € 22,05 | i.s.m. de Bibliotheek

Cabaret | Youp van ’t Hek: Wigwam
Woensdag 7 november | 20:15 uur | try-out | UITVERKOCHT

Muziekshow | Het Groot Niet Te Vermijden: Save The Last Dance
Voor de liefhebbers van de Boonte Aovendje die niet kunnen wachten tot januari is er Het Groot Niet Te Vermijden! Met Save The Last Dance laten de vijf heren hun muzikale en theatrale veelzijdigheid weer gelden! Moeiteloos wisselend van het ene naar het andere instrument, spelen de doorgewinterde artiesten op aanstekelijke wijze de meest uiteenlopende muziekstijlen. Uiteraard maakt het publiek ook in alweer hun 12e voorstelling  kennis met een bonte karavaan van de meest wonderlijke gasten. Snedige kleinkunst, stevige popmuziek, ingetogen ballads, persiflerend cabaret; Save The Last Dance is een virtuoze parade vol hilarische acts!
Donderdag 8 november | 20:15 uur | € 20,30

Theaterconcert | Mathilde Santing: Recital                                                                               Na haar succesvolle jubileumtour in 2011-2012 slaat Mathilde Santing een nieuwe weg in. Samen met pianist Marcus Olgers gaat ze op avontuur. Beiden even virtuoos als veelzijdig en beiden oprecht nieuwsgierig en ambitieus, lieten ze zich verleiden tot een uitdagend artistiek project. De songs zijn speciaal voor deze avond  geschreven door Mathilde Santing zelf. Samen met pianist Marcus Olgers en gitarist Ward Veenstra brengen zij u een samensmelting van twee stijlen wat  zorgt het voor een fris, actueel maar toch vertrouwde sound. Mathilde Santing heeft zich zelf opnieuw uitgevonden en is met Recital  een fantastisch nieuw pad  ingeslagen.                                                                                                                           Vrijdag 9 november | 20:15 uur | € 18,05

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s