LEZING HISTORICUS ARCHEOLOOG DR. BRUNO WERZ.

In het Gemeentemuseum Jacob van Horne houdt historicus en archeoloog Dr. Bruno Werz, op vrijdag 2 november een lezing met als titel ‘Kunstwerkplaatsen Esser, 1838-2011. De mensen achter het bedrijf’.

Ateliercollectie kunstwerkplaatsen Esser-Weert.

De lezing is georganiseerd door het Erfgoedcluster en vindt plaats in het kader van de zondag jl. geopende expositie: Werk in Uitvoering, de aterliercollectie kunstwerkplaatsen Esser-Weert. De aanvang van de lezing is 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Deze expositie is nog tot met 3 maart 2013 te zien in het Gemeentemuseum De Tiendschuur.

Bruno Werz
Bruno Werz is de oudste zoon van de in 2011 overleden edelsmid Eloy Werz en woont en werkt tegenwoordig in Kaapstad Zuid Afrika. Werz heeft gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast historicus en archeoloog is hij een commercieel maritiem duiker en groepsleider bij maritieme duikexpedities. Van zijn hand zijn diverse publicaties over de edelsmeedkunst en de kerkelijke geschiedenis in Weert verschenen zoals:

  • ‘Beknopte      kerkelijke geschiedenis van Weert’ in: Catalogus museum Jacob van Horne,      gemeente Weert 1986;
  • ‘Mens en      bedrijf. De Kunstwerkplaatsen Esser 1838-1988’ in: J.P. van Rijen,      Kunstwerkplaats Esser 1838-1938, Nijmegen 1988;
  • ‘150 jaar      Kunstwerkplaatsen Esser’ in: Edelmetaal, juli 1988;
  • ‘Edelsmeedwerk’      in: Catalogus museum Jacob van Horne, gemeente Weert 1986 samen met de auteurs      J.P. van Rijen & M. Dorren.

Momenteel is Bruno Werz werkzaam als Research co-operator at Department of Historical Heritage Studies, University of Pretoria en Director at Southern African Institute of Martime Archeology (SAIMA).

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s