Vier de Nacht van de Nacht in De Groote Peel en ‘laat maar waaien’ herfstwandeling!

Bijzondere avondwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen.

Op zaterdag 27 oktober wordt in het hele land de Nacht van de Nacht gevierd met verschillende avondactiviteiten. Staatsbosbeheer doet mee en viert de Nacht van de Nacht in De Groote Peel met een sfeervolle avondwandeling. Aansluitend wordt er een spannend Peelverhaal verteld en staat er voor de deelnemers een warm drankje klaar. De wandeling in de Peel start om 19.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is gratis, maar opgave gewenst op nummer: 0495 – 641 497 of per mail: m.vaes@staatsbosbeheer.nl.

De Groote Peel is een natuurgebied met nauwelijks verkeerswegen of bebouwing en weinig kunstmatige verlichting. Het is daardoor een  ideaal gebied om het donker te beleven. Hoe donker het is ontdek je tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. Je loopt zonder zaklamp en bent dus afhankelijk van het licht van de – bijna volle – maan, de sterren én van de Peelgids die deze wandeling begeleidt. Aanvankelijk is het spannend om in het donker te lopen, maar al snel merk je dat  de zintuigen zich aanpassen . Als je minder kunt zien ga je beter luisteren en meer vertrouwen op de tast. En, wat je niet kunt zien, kun je erbij fantaseren. Want, lijkt die boom niet op een reus? Of op een Romeinse ridder? Volop ruimte voor beleving dus tijdens deze, toch wel een beetje spannende wandeling in het Peelmoeras. Maar wees niet bang, de Peelgidsen zorgen voor een veilige route en geven aandacht aan die bijzondere momenten en vooral … aan de stilte.

Aansluitend op de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op een bloedstollend Peelverhaal en een warm drankje. De Nacht van de Nacht is geschikt voor alle leeftijden en dus een avondje genieten voor het hele gezin. Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht: www.laathetdonkerdonker.nl

Wandeling met soep en broodjes bakken in De Groote Peel.

De Herfst is een heerlijke tijd om te wandelen en te genieten van de natuur. Zeker als je weet dat na afloop van zo’n frisse wandeling een stevige kop soep en de vuurkorf met broodjes klaar staan. Op zondag 28 oktober houdt Staatsbosbeheer een stevige ‘laat maar waaien’ herfstwandeling in De Groote Peel. Starten om 11.00 bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief een kop soep en broodjes met worstjes roosteren bij de vuurkorf. Wel even vooraf aanmelden op nummer: 0495 – 641 497.

In de herfst wil iedereen naar buiten! En het grappige is dat een regenbui of harde wind dan ineens geen probleem, maar zelfs welkom zijn! In de herfst horen wind en regen er gewoon bij. Stevig ingepakt met een waterdicht jack en ruige laarzen, kun je alle weersomstandigheden aan. Dus kom op en ‘laat maar waaien’!

De herfst is in de natuur dan ook heel bijzonder. De natuur verandert, krijgt een ander kleurtje en ook een andere geur. Er schieten paddenstoelen uit de grond en overal liggen dennenappels, eikels en beukennootjes en hele bergen vol met bladeren waar je tot aan je enkels doorheen kunt struinen. Het onstuimige weer en al die natuurschatten maken de herfst een heerlijk seizoen om de natuur te ervaren. Als je samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer de natuur ingaat krijgt zo’n herfstwandeling nog meer beleving en ook nog een educatief tintje. Dus ga lekker naar buiten, geef je ogen, oren én je neus extra goed de kost en ontdek al die mooie dingen die de herfst zo bijzonder maken. Na afloop samen gezellig een kop soep eten en broodjes met worst bij de vuurkorf bakken. Gewoon doen!

Buitencentrum De Pelen

Het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het buitencentrum is t/m oktober elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s