Fotoworkshop in nationaal park De Groote Peel en op zoek naar het zwarte goud van de Peel.

Tips en trucs door natuurfotograaf Bob Luijks.

Op zaterdag 20 oktober is er een fotoworkshop met natuurfotograaf Bob Luijks in De Groote Peel. Naast algemene zaken zoals belichting, compositie en diverse camera-instellingen zal er ook aandacht zijn voor het leren kijken naar de omgeving. De workshop start om 10.30 uur in buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 55,- per persoon, inclusief koffie/thee met iets lekkers bij ontvangst en een consumptie bij de nabespreking. Deelnemers dienen een eigen lunchpakket mee te nemen, want de lunch is in het open veld.  De workshop duurt tot ongeveer 16.30 uur. Opgave vooraf is gewenst op nummer:  0495 – 641 497. Voor meer informatie over Bob Luijks: www.natuurportret.nl.

Tips en trucs voor natuurfotografie.

De workshop start met  een korte presentatie over de theorie van het fotograferen. Onder het genot van een kop koffie krijgen de deelnemers uitleg over het effect van verschillende camera-instellingen en geeft Bob Luijks algemene tips en trucs voor het fotograferen in de natuur.

Na de introductie gaan de deelnemers naar buiten De Groote Peel in. Tijdens een korte wandeling worden verschillende fotografeeropdrachten uitgevoerd. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen. Tussen de middag is er een pauze en wordt er, als de weersomstandigheden het toelaten, gegeten in het open veld. Na de wandeling, terug in het buitencentrum, worden van elke deelnemer een aantal foto’s bekeken en besproken. Daarnaast zal er kort stil gestaan worden bij de nabewerking en de opslag van de gemaakte foto’s.

Deze workshop is voor iedereen geschikt, van jong tot oud en gebruik makend van compact camera tot spiegelreflex. Het meenemen van een laptop zodat men zelf een selectie van de foto’s kan maken, wordt aanbevolen, maar is niet noodzakelijk.

Speurtocht het Roverspad bij Buitencentrum De Pelen.

In De Groote Peel woont sinds jaar en dag een roversbende en die rovers zijn, in opdracht van hun baas Graaf de Zwarte Raaf op zoek naar het Zwarte Goud. Op zondag 21 oktober kun je meehelpen met die zoektocht door samen met je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes en natuurlijk met je (groot)ouders op Roverspad te gaan. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.  Deelname kost € 2,50 per persoon en deze speurtocht duurt ongeveer één uur.  Telefonisch aanmelden is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.  

Ravenpijlen wijzen je de weg.

Graaf De Zwarte Raaf wil het Zwarte Goud van de Peel hebben en heeft zijn Roversbende De Zwarte Raven op pad gestuurd om het goud te vinden. Ben jij nieuwsgierig en niet bang om het peelmoeras te verkennen, ga dan in het spoor van de rovers op zoek naar die felbegeerde schat. Alle jonge rovers worden eerst geschminkt bij de roverstent. Daar krijg je ook het speciale roversteken en dan kun je, samen met je (groot)ouders op pad. Op de route, die wordt aangegeven met ravenpijlen, staan zeven schatkisten met aanwijzingen en opdrachten. Door ze uit te voeren kom je er achter wat het Zwarte Goud is en waar je het kunt vinden. Maar let op: de roversbende is nog steeds in de buurt en ze zullen het niet nalaten om te voorkomen dat je de schat gaat stelen. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die zorgen voor een veilige thuiskomst.

Actief de natuur ontdekken

Het Roverspad is een spannende en unieke speurtocht in De Groote Peel. Staatsbosbeheer heeft deze tocht speciaal ontwikkeld om kinderen in aanraking te laten komen met de natuur en te zorgen dat ze er leuke ervaringen in hebben. Zo kan hun interesse gewekt worden, waarna ze zelf actief meer over de natuur en de Peel in het bijzonder te weten willen komen.

Staatsbosbeheer biedt het Roverspad een aantal keer per jaar aan in het activiteitenprogramma van buitencentrum De Pelen. Daarnaast kan de tocht aangevraagd worden als bedrijfsuitje en feestelijk schooluitstapje. Het is ideaal voor grote groepen kinderen.

Volop herfstactiviteiten in De Groote Peel.

Ook voor herfstvakantievierders uit het noorden van het land

Het noorden van Nederland heeft nog herfstvakantie en daarom heeft De Groote Peel ook in de tweede herfstvakantieweek nog een aantal leuke activiteiten speciaal voor gezinnen met kinderen op het programma staan. Op dinsdag 23 en donderdag 25 oktober zijn er herfstontdektochten en op woensdag 24 oktober worden er spinnen gespot. Alle activiteiten starten om 14.00 uur bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost

€ 5,- voor volwassenen en € 2,50 per kind, aanmelden op nummer: 0495 – 641 497.

In de herfst krijgt de natuur een ander kleurtje en ook een andere geur. Er schieten paddenstoelen uit de grond en overal liggen dennenappels, eikels en beukennootjes en hele bergen vol met bladeren waar je doorheen kunt struinen. Met al die herfstschatten om je heen is de herfst natuurlijk een heerlijk seizoen om de natuur te ervaren. In de herfstvakantie kun je, samen met een gids, op zoek naar de herfstschatten van De Groote Peel. Je maakt een lekkere herfstwandeling, geeft je ogen, oren én je neus goed de kost en ontdekt al die mooie dingen die de herfst zo bijzonder maken.

Tijdens de spinnentocht op woensdag 24 oktober ontdek je hoe interessant en nuttig spinnen zijn. Je ziet dat er verschillende manieren zijn waarop spinnen een web maken en hun prooi vangen en dat er zelfs spinnen zijn die helemaal geen web maken. En wist je trouwens dat je met het blote oog kunt zien wat het verschil is tussen een mannetjes- en een vrouwtjesspin? Echt waar! Na deze tocht ben je helemaal dol op spinnen, want spinnen … zijn reuze spannend!

Buitencentrum De Pelen

Het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s