Een bruisend Weert tijdens Cultureel Lint.

Tweede editie van dé Weerter Uitmarkt trekt 12.500 bezoekers

Zondag 23 september vond de tweede editie van het Cultureel Lint, dé Weerter Uitmarkt plaats. De  opening van het culturele seizoen in Weert trok 12.500 bezoekers. Vier keer zoveel als de eerste editie vorig jaar. De heren Wim Truyen en Frans Schreurs, beiden beleidsmedewerkers cultuur van de gemeente Weert, gaven in samenwerking met danscursisten en een trompetensemble van Rick het startschot van deze  sfeervolle dag.  Tot ± 17.30 uur vonden tal van exposities, optredens, voorstellingen, workshops en lezingen plaats. Het initiatief van het Munttheater, Rick, De Bosuil en het Bibliocenter in samenwerking met een groot aantal culturele amateurverenigingen en professionele kunstenaars kan meer dan geslaagd genoemd worden.

Bruisend en gevarieerd

Zo’n 15 bijzondere en onverwachte plekken waren het decor voor diverse activiteiten tijdens Cultureel Lint 2012. Van volksdansen in de tuin van het Birgittinessenklooster tot zangpresentaties in de Bethelkerk. Maar ook mobiele straatartiesten, een meezingbioscoop, workshops in het Jacob van Horne museum of in de buitenlucht en exposities in galerijen en een leegstaand voormalig ABN-Amrogebouw boden veel vertier. Veel locaties zijn op zich al de moeite van een bezoek waard, en met de bruisende kunst en cultuur daarbij, maakte het een bezoek aan de plekken nog specialer. Voor de ruim 40 deelnemers was het Cultureel Lint met 12.500 bezoekers op de been een ongekende mogelijkheid om zich te laten zien en horen.  Het jazzprogramma op de Nieuwe Markt, een initiatief van de lokale ondernemers dat aansluiting had gevonden bij het Cultureel Lint, vulde het programma mooi aan. Ook de Cultuurmarkt op de Meikoel, waar de vier initiatiefnemers, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Weerter Mannenkoor vertegenwoordigd waren,  gaf bezoekers een goede indruk van het culturele aanbod in Weert.

Het groot aantal aanmeldingen onder de enthousiaste deelnemende verenigingen en kunstenaars heeft er mede voor gezorgd dat deze editie tot een succes is volbracht. Ook de inzet van diverse vrijwilligers in het collectief, alsmede de gastvrouwen/-heren en stagiaires tijdens de dag hebben bijgedragen aan een meer dan geslaagd Cultureel Lint 2012. Het luide applaus bij de afsluiting in het volle Munttheater na de slotact van Joss Mennen en Vrînde loog er niet om. Op naar een derde editie!

Meer informatie

Meer informatie over het Cultureel Lint is te vinden op www.cultureellint.nl . Volg de ontwikkelingen via Twitter @CultureelLint en Facebook www.facebook.com/CultuureelLint.

Het Cultureel Lint is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten en Bewoners Organisatie Binnenstad.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s