DUO-EXPOSITIE GEMMA VAN GENNIP EN MARIAN SENSEN.

Op de bestuursverdieping van het Weerter stadhuis is van maandag 8 oktober tot en met donderdag 10 januari 2013 een tentoonstelling te zien. Gemma van Gennip exposeert haar portretten in olieverf op linnen. Marian Sensen exposeert haar wenskaarten gemaakt van verschillende materialen.

Kunstschilder Gemma van Gennip, in Eindhoven geboren en in Weert getogen, begon in de kunstwereld als danseres/choreografe. De schoonheid van de menselijke bewegingen ziet zij als de verbindende factor tussen dans en schilderkunst. Kleur, expressie, doorleefdheid en een soepele toets zijn kenmerkend voor haar portretten in olieverf op linnen. Veel van deze portretten zijn geïnspireerd op de diversiteit, extremiteit, trotsheid en kwetsbaarheid van niet-alledaagse types. Deze thema’s staan centraal in de serie “La Travestia”. De portretten van “La Travestia” zijn samen met vroeger werk te zien tijdens de tentoonstelling in het stadhuis.

Marian Sensen is in Weert geboren en is een achterkleinkind van “’t Umbelderke”. Ongeveer twintig jaar geleden begon Marian met het maken van kaarten. Ze kijkt vooraf naar de persoon voor wie de kaart is bedoeld, ze maakt dus geen standaard kaarten. Kleuren zijn daarbij heel belangrijk, die moeten matchen. Vrolijke kleuren hebben haar voorkeur. Ze gebruikt verschillende soorten materialen, zo worden allerlei stukjes papier, karton en verpakkingen van de prullenbak gered. Haar ideeën haalt ze uit tijdschriften en kranten. Het creatief bezig zijn geeft haar rust om haar vele interesses en gedachten in de kaarten tot uiting te laten komen.

Openingstijden

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Weerter stadhuis. Dat is op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.00 uur.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s