Art Issues Gallery geopend in Weert met een dubbeltentoonstelling met een dubbele laag.

Even was ik in verwarring want ik had niet goed op de uitnodiging gekeken. Dus kwam het werk nogal gespleten op me over. Geen wonder, ik zag twee maal Rob Jacobs, maar dan wel twee maal een andere. Op zich natuurlijk grappig achteraf, maar op dat moment komt het zeer vreemd over.

Niettemin de galerie is prachtig opgeknapt en Lilian heeft er heel wat uurtjes op geboent. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Rob Jacobs (1964)​ Weert​

Rob Jacobs (1964) uit Weert  is pas op latere leeftijd begonnen met schilderen. Op dit moment volgt hij aan de kunstacademie te Neerpelt(B) de hogere graad schilderkunst.

Onbewust en zonder vooropgezet plan begint Rob aan zijn werken. De vele gezichten ontstaan vanuit fantasie en pure emotie, waarbij het toeval de vrije hand mag hebben. De werken zijn confronterend, expressief en figuratief. Waarbij de ziel van de aanschouwer wordt geraakt en er een indringende afdruk achterlaat. Dit brengt Rob tot stand door kleur, textuur en rauwe emotie op een unieke wijze samen te vatten. Een wisselwerking tussen aantrekken en afstoten brengt de dialoog en ontmoeting tussen het werk van Rob en de aanschouwer tot stand. Het is werk van een durfal die op geheel eigen wijze de confrontatie aangaat met zichzelf en met het publiek.

Rob Jacobs (1960)​ Den Bosch​

Rob Jacobs (1960) uit Den Bosch is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving in Den Bosch. Gestart als figuratief schilder omschrijft heeft hij zichzelf nu een ‘plein air’ schilder.

De schildersezels worden overal mee naar toe genomen waarbij hij enkel nog op locatie werkt. Geen gepieker of getob in een atelier, maar zelf bespeeld worden door licht en lucht, door kleur en geur, door weer en wind is zijn werkwijze. Daarbij gaat het niet om de visuele werkelijkheid te vangen, maar meer om een visuele impressie die vanaf een zeker moment het werk dicteert en overheerst. Het is niet het onderwerp wat hij schildert maar het punt dat bereikt wordt waarbij de aanschouwer wordt bespeelt. Niet stilstaan, maar met doek, oog en hand een steeds werkende en wisselende drie-eenheid vormen. Deze kent in het werk van Rob simpel geen stilstand, alleen het moment dat gestopt moet worden. Slaagt dit proces dan is de visuele waarneming in die zin voorbij, dat de ontstane, ingegroeide, of toegevoegde laag, maker en kijker verheugen en trakteren op verwondering, verstilling en hoop.

Hieronder een stukje uit de rede die Lilian Creemers ter ere van de opening hield op 20 september j.l.

De naam Art Issues Gallery is een bewuste keuze. Toen ik mijn dochters vroeg wat vinden jullie van deze naam was het voor mij meteen duidelijk het is de juiste naam. Er kwam direct een dialoog op gang over de betekenis van het woord Issues. Voor de een is het een kwestie voor de ander een probleem. Het woord is hetzelfde maar de beleving is voor iedereen anders. En dat is wat kunst is. Kunst is beleving, smullen met je ziel. Met Art Issues Gallery kunt u er deel van worden. Art Issues Gallery een plek waar kunst meer is dan een schilderij of sculptuur.

Bezoekers kunnen elkaar ontmoeten, de dialoog met elkaar aangaan, ideeën uitwisselen, elkaar enthousiasmeren en inspiratie opdoen. Zaterdag las ik de krant en ik zag alleen maar crisis. Ik heb hem dichtgedaan en dacht, crisis is ook dat wat je wilt zien. In crisis is ons menselijke brein wonderbaarlijk in staat extra creatief te zijn. En dat kan ik alleen maar positief noemen. Misschien is dat de reden dat beide woorden met dezelfde klank beginnen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat in tijden van crisis creatievelingen het beste presteren. En dat de kunstenaars presteren blijkt uit het geleverde werk.

Art Issues Gallery, een reizende galerie in Weert. waar kunstenaars hun werk, beweegredenen, verhaal en meer kunnen exposeren aan het publiek. De insteek is dat het werk vernieuwend, innovatief, passend in de tijd, van bijzonder materiaal etc. etc. is. Of het nu een maatschappelijk thema, de plaatselijke cultuur of een mondiaal probleem betreft, kunst in alle vormen is welkom bij Art Issues Gallery. Kortom Art Issues Gallery is KUNST en MEER.

Art Issues Gallery is geopend op:

Donderdag van 18.00 – 21.00 uur;

Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur;

Koopzondagen, bijzondere gelegenheden en op afspraak.

Meer informatie?

Bel dan Lilian Creemers 06 – 225 661 07

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s