Bill Wyman exposeert in Venlo bij Galerie Wilms.

Bill Wyman was jarenlang de bassist van The Rolling Stones ‘The Greatest Rock and Roll

Band on earth’. In 1991 nam hij afscheid van The Rolling Stones. Vanaf 1997 toert hij de wereld rond met zijn band ‘Bill Wyman’s Rhythm Kings’.

Decennialang liepen Wymans werkzaamheden als fotograaf parallel met zijn leven als lid van The Rolling Stones. Op die manier had hij toegang tot een wereld van roem en glamour die voor anderen gesloten bleef en die nu zichtbaar wordt door zijn foto’s. Tegelijk bewijzen die foto’s dat Wyman niet de zoveelste beroemdheid is met een camera, maar een volleerd fotograaf met een eigenzinnige visie op de mensen en gebeurtenissen om hem heen. De foto’s geven een unieke kijk in het leven van Mick Jagger, Keith Richard, Brian Jones, Charlie Watts en later Ronnie Wood. Maar ook andere grote sterren zoals de Beatles, BB King en Elton John lieten zich graag portretteren door Wyman.

De opening van de foto tentoonstelling is op zondag 23 september van 14.00 – 17.00 uur bij café/restaurant Bij De Buren en Sounds Record Shop, Parade 66 te Venlo. Rolling Stones fan van het eerste uur Wiel Janssen uit Horst zal dan platen draaien uit zijn omvangrijke Stones-collectie en om 15.30 spelen The Acoustic Jukebox (Rolling Stones nummers vertaald in het Venloos dialect). Voor wie er echt geen genoeg van kan krijgen, verzorgen de koks van Bij De Buren speciaal voor deze middag een Sticky Fingers proeverij, dit mag je dus niet missen!

De tentoonstelling van Bill Wyman is een gezamenlijk initiatief van Galerie Wilms, Sounds en Bij De Buren. Mede door V!P’s International Art Galleries was het mogelijk om deze tentoonstelling in Venlo te organiseren.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s