Programma Cultureel Lint deel twee; locaties nader uitgelicht.

Tweede editie Cultureel Lint verrassend en dynamisch.

Op (koop)zondag 23 september wordt het cultureel seizoen 2012/2013 in Weert geopend. Dan vindt in het centrum van Weert, op historische en onverwachte plekken, het Cultureel Lint plaats. Vanaf 12.30 tot ± 17.30 uur  staat de binnenstad bol van presentaties, exposities, workshops, verrassingsacts, voorstellingen en lezingen voor jong en oud. Meer informatie en het actuele programmaoverzicht zijn te vinden op www.cultureellint.nl.

Programma uiteengezet
Vorige week heeft u al berichten kunnen lezen over het programma van het Cultureel Lint. Deze week tot slot aandacht voor het programma in het Munttheater, bij Rick, het Bibliocenter, studio Weert FM en nieuws over de mobiele straatartiesten.

Munttheater
Hoewel het Cultureel Lint officieel pas om 12.30 uur geopend wordt, vindt in de foyer van het Munttheater vanaf 11.00 uur de 2-uur durende live radio-uitzending van Kunst-O-Foon, in het teken van het Cultureel Lint, plaats. Je kunt deze uitzending bijwonen of beluisteren via de ether op 107.5FM.
Aansluitend laat het Munttheater doorlopend zijn seizoenspresentatie zien en is er een ‘meezingbioscoop’, een voorproefje op de Meezing Sound of Music die dit seizoen in het theater te zien is en waar uit volle borst met meegezongen kan worden. Ook speciaal voor kinderen zijn de presentaties van de Dancing Kids en het Musicalkoor Equal Voices/Cantarella. Verder brengt het Wokmuziektheater bezoekers een tipje van de sluier op de voorstelling ‘Carmen’, later in het seizoen te zien in het Munttheater. Meer muziek volgt met het Weerter duo Ronald en Carien, Muziektrio Onder Ons en Popkoor The Ray Stabbing Singers. Joss Mennen en Vrînde sluit om 17.00 uur het Cultureel Lint 2012 officieel af in de grote zaal van het Munttheater.

Rick
Beide vestigingen van Rick zijn tijdens het Cultureel Lint geopend. In Galerie Rick aan het Collegeplein is de expositie ‘Cursisten presenteren eigen werk’ te bewonderen.
Aan de Beekstraat presenteert het Filmhuis Weert zich – een unieke deelnemer in zijn soort aan dit Cultureel Lint. Eveneens aan de Beekstraat zijn Concertzaal Rick en Bonnefanten Kunstuitleen Rick te vinden. De intieme concertzaal met haar bijzonder mooie akoestiek biedt van 13.30 tot 16.00 uur het podium aan Jeugd- en opleidingsorkest St. Joseph 1880, het Bethelkoor, The Streetsingers en het gemengd koor Da Capo. Danscursisten van Rick geven ter afwisseling van het muzikale programma een mooie dansvoorstelling bestaande uit diverse korte danspresentaties. Bonnefanten Kunstuitleen Rick is ook geopend en de gastvrouwen zijn aanwezig. Iedereen die geïnteresseerd is in betaalbare kunst in huis, kan terecht voor een blik in de collectie van de dependance in Weert en voor een goed advies.

Bibliocenter
De rust die men normaliter gewend is in de bibliotheek wordt tijdens het Cultureel Lint ‘verstoord’ door optredens van Zangvereniging Con Amore, het gemengd koor Da Capo en Volksdansgroep Wertha. Voor kinderen is er een excursie door prentenboekenland en een speurtocht door de bieb.
Meer in de ‘gebruikelijke’ rustige sfeer van de bibliotheek vinden er ook een interview met en een boekpresentatie plaats van energiewerker Ans Smolenaers over ‘Wat doet energie met jou?’. Tevens geeft zij mini-workshops Encaustic art (tekenen met bijenwas). Verder zijn bezoekers welkom in het Filosofisch Café Socrates van Bert van Wijk. Zij krijgen een voorproefje om een socratische ervaring op te doen. Nieuwsgierig wat dit inhoudt? Dan moet je zeker komen.

Studio Weert FM
De ingang van het Bibliocenter verleent ook toegang tot de studio van Weert FM, het regionale radiostation. Op de tweede verdieping van het gebouw bevindt zich deze studio die tussen 14.00 en 17.00 uur open is voor publiek. Dan kunnen bezoekers meekijken en -luisteren met de live radio-uitzending ‘Sportlokaal’.

Mobiele straatartiesten
Nieuw dit jaar zijn de mobiele straatartiesten die al theater- of muziekmakend door de binnenstad trekken. Op diverse hoeken van straten, terrassen en kleine podia laten The Hot Buskers, een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alt. country en folk blues, respectievelijk de slagwerkgroep Percussive Interlude van zich horen. The Floor Brunin’ crew, een bekende regionale breakdance club, zal zich tijdens het Cultureel Lint ook laten zien. Andere deelnemers in de route zijn onder andere de theatergroepen Theatron en Tierelantijn, jeugdkoor Giocoso, Hermeni-j Vannix en de Taoïstische Tai Chi Vereniging.

Kortom, bezoekers krijgen tijdens het Cultureel Lint een gevarieerde indruk van het culturele aanbod dat Weert rijk is, zowel op professioneel als amateurniveau. Er kan gekeken en geluisterd worden en bovenal er kan meegedaan worden.  De onverwachte en historische plekken zijn op zich de moeite van een bezoek al waard. Met de bruisende kunst en cultuur tijdens het Cultureel Lint daarbij, maakt het een bezoek aan de plekken nog specialer.

Meer informatie
Meer informatie over het Cultureel Lint en het actuele programma zijn te vinden op www.cultureellint.nl. Volg de ontwikkelingen via Twitter @CultureelLint en Facebook www.facebook.com/CultuureelLint.

Het Cultureel Lint is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten en Bewoners Organisatie Binnenstad.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s