Kunst – O – Foon extra vanuit het Munttheater met een twee uur durend live programma.

Kunst- cultuur en muziek uit de regio en ietsje verderop in Limburg. Op deze zondag in september wordt alles achter de theaterdoeken vandaan getrokken wat onze regio rijk is aan cultuur.

En dat is heel wat, dus nu horen we nooit meer ‘er is niets te doen hier bij ons in Weert’. Want dat zou al deze enthousiaste mensen toch meer dan tekort doen.

In deze ‘extra large’ een hele rij gasten met een vooruitblik op het komende en niet te missen cultureel seizoen binnen ons ‘Weertse’. En natuurlijk veel muziek, literatuur en zelfs theater met een bijzonder hoorspel voor onze luisteraars, thuis achter de radio.

De foyer van het Munttheater is trouwens een bezoek meer dan waard vandaag, dus als het enigszins kan ‘trek aan die jas en kom’. Voor alle andere luisteraars die lekker thuis blijven met onze uitzending op de achtergrond, ‘zet de koffie onder handbereik’ want er valt niets te missen.

Trots zijn we dat we in deze geweldige organisatie van het Cultureel Lint 2012 een actieve rol mogen spelen en Ferry Wahls heeft me verklapt dat WeertFM zelfs bewegend beeld vanuit het theater op zal nemen.

Aan tafel vandaag Brigitte van Eck van het Munttheater, Jan van Dongen van Rick, Sader Hoeben van De Bosuil met een vooruitblik op ‘hun seizoen’.

Onze enige echte Stadsdichter Henk Simons komt ons weer vergulden met een persoonlijk gedicht over ‘ons Weert’.

Jos en Wendy van Dooren bij zowat iedere Weertenaar wel bekend, laten zich van een tedere kant bekijken. Mooie ‘kleine theaterliedjes’ in een intiem akoestisch gebaar zullen langs komen. En Wendy zal haar prachtige interpretatie van het molen sonnet ‘Icoon van Ijver’ van Paul Sterk met verve brengen.

Het is niet moeilijk te raden dat dan Paul Sterk even zijn dichtkunsten komt toelichten en met name ‘wat hebben onze Weerter molens hiermee van doen’!

Rick zal muzikaal een bijdrage brengen en wat dat is zelfs voor mij op dit moment nog een verrassing maar de naam Rita Scheffers geeft meer dan voldoende vertrouwen dat dat goed gaat komen.

WOK muziektheater moet deze ochtend nog een repetitie doormaken voor het optreden van die middag, dus alleen de voorzitter mag het genoegen smaken om hier live aanwezig te zijn. Maar ze zal zeker kunnen vertellen hoe, wat, waar en hoe laat we de ‘Weerter’ Carmen kunnen beleven zowel vandaag als verderop in het seizoen.

Bijzonder trots ben ik dat  Maria van Kouwen en An Geenen van Setheater een hoorspel gebaseerd op hun normale voorstellingen, speciaal voor deze radio uitzending in elkaar gezet hebben. Een beetje experimenteel ook voor hen en dus extra spannend. Setheater bevindt zich op het snijvlak van theater, welzijn en educatie en stelt moeilijk bespreekbare onderwerpen aan de orde.

Al na een keer missen we Riya Geboers met haar spannende ‘small talks’ over boeken. Laatst zei Geert Loyen nog – ja, die graffiti kunstenaar die door zijn moeder nog net op de valreep op tijd onze uitzending kwam binnenstormen – ‘Als ik die vrouw over boeken hoor praten krijg ik gewoon zin om te lezen en ik lees NOOIT’

Een heel spannende, vrolijke en uiterst culturele uitzending dus. We zitten weer in de foyer van het Munttheater maar dan een beetje links van het podium. Want alles staat al klaar voor het meezing feest wat direct na deze uitzending losbarst.

Wij hopen U te mogen begroeten in deze special rondom het Cultureel Lint, dan drinken we een kopje koffie op de opening van het Weerter cultureel seizoen. Voor degenen thuis, jullie kunnen lekker meedrinken en meeswingen via 107.5 in de ether, WeertFM.

Onze uitzending gaat altijd in herhaling en een dag later op uitzending gemist. Ook te horen trouwens via internet www.WeertFM.nl.

Morgen nog wat achtergronden van het Setheater op dit blog en het sonnet van Paul Sterk over een nijvere molen in Stramproy.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s