Veldeke literatuurprijs inzenden voor 1 oktober 2012.

De Veldeke Literatuurprijs word jaarlijks uitgereikt door Veldeke Literair. De schrijfwedstrijd en de literatuurprijs zijn door Veldeke Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg in het leven geroepen om het schriftelijk gebruik van het Limburgs te stimuleren.

Auteurs van weerszijden van de Maas krijgen ook dit jaar weer de kans om zich te meten met andere auteurs. Iedereen kan naar eigen wens een onderwerp kiezen in de categorie proza of poëzie. De omvang van het in te zenden werk is wel gelimiteerd. Voor proza minimaal 1000 en maximaal 2500 woorden. Voor poëzie is het maximum 200 regels (eventueel een reeks samenhangende gedichten). Voorwaarde is dat het werk origineel moet zijn, dus niet eerder gepubliceerd. Een kundige juryleden zal alle inzendingen beoordelen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 500,- en een kunstwerkje. Voor jongere schrijvers tot 21 jaar is een speciale prijs beschikbaar. Wie wil meedingen naar deze prijs dient daarom ook zijn leeftijd te vermelden.

De inzendtermijn sluit op 1 oktober 2012. Het reglement voor de wedstrijd is te vinden op de website van Veldeke Limburg: www.veldeke.net of aan te vragen bij de contactpersonen. De feestelijke uitreiking van de Veldeke Literatuurprijs 2012 zal plaatsvinden op zondag 18 november in Weert.

Contactgegevens:
E-mail: harfo@home.nl
Post: Veldeke Literatuurprijs 2012, Bogenstraat 13, 6017 AT Thorn
Telefoon: Jan Moonen (0495 537790) Har Bokken (0475 561780)

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Schrijfsels en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s