‘UNE GRANDE PARADE’ opening zaterdag 15 september bij GALERIE WILLY SCHOOTS IN EINDHOVEN.

DE FINALE VAN GALERIE WILLY SCHOOTS IN EINDHOVEN

Galerie Willy Schoots aan de Willemstraat in Eindhoven, neemt in de komende maanden met een drietal tentoonstellingen op bijzondere wijze afscheid van de stad Eindhoven.  Roland Janssen, sinds meer dan vier decennia galeriehouder van Willy Schoots, gaat internationaal en de stad die hij daar voor gekozen heeft is Antwerpen. Onder de naam Galerie Schoots en Van Duyse is hij inmiddels een zeer succesvolle samenwerking aangegaan met galeriste Marleen Van Duyse.
Vanaf april van dit jaar richt hij zich vanuit Antwerpen op een grotere internationale markt.
Het slotakkoord van galerie Willy Schoots Eindhoven zal groots voor het voetlicht  worden gebracht met een drietal opeenvolgende tentoonstellingen onder de naam UNE GRANDE PARADE.

UNE GRANDE PARADE  I  

Op zaterdag 15 september om 20.30 uur wordt de eerste tentoonstelling feestelijk geopend door Roland Janssen zelf. Tijdens een tweegesprek met kunsthistoricus Marike van der Knaap zal hij ingaan op zijn beleid en op de keuzes die hij maakte en wederom maakt.

UNE GRANDE PARADE I zal in het teken staan van de selecties die de galerist de afgelopen decennia heeft gedaan in zijn tentoonstellingsbeleid en draagt in zekere zin een historisch karakter. Coryfeeën uit de naoorlogse Nederlandse kunstgeschiedenis, waarvan velen inmiddels bijgeschreven staan in de kunstgeschiedenisboeken, zullen een samenspel aangaan in de ruimtes van de galerie. Zo zullen werken van onder meer Armando, Bram Bogart, Lucebert, Ger Lataster, Gerrit Benner en Jan Dibbets geëxposeerd worden. Ook jongere kunstenaars die meerdere presentaties bij Willy Schoots hebben beleefd zullen niet ontbreken, zoals onder anderen Rik van Iersel, Quik en Reinout van Vught. Studio Job zal aanwezig zijn met in het oog springend werk en een aantal belangrijke schilders van buiten Nederland, zoals  Eugène Leroy, Sam Francis en Yvan Theys zullen vertegenwoordigd zijn op deze tentoonstelling.

UNE GRANDE PARADE II zal in het teken staan van de samenwerking die Galerie Willy Schoots in de loop van haar bestaan is aangegaan met de Haagse galerie Livingstone Gallery. Op deze tentoonstelling,  die op zondag 11 november om 16 uur door Jeroen Dijkstra van Livingstone Gallery geopend wordt, zal onder meer werk te zien zijn van jonge succesvolle Nederlandse kunstenaars, zoals  Raquel Maulwurf (1975), Aaron van Erp (1978) en Marjolijn de Wit (1979). Aanstormende talenten die inmiddels hun weg gevonden hebben naar de musea en naar internationale galeries en collecties. Een aantal gevestigde Nederlandse kunstenaars zoals Jan Dibbets en Klaas Gubbels  zullen ook prominent aanwezig zijn. Daarnaast wordt er werk van internationale kunstenaars geëxposeerd, die de tentoonstelling een mondiaal en museaal karakter zullen geven. Een greep uit de namen: Sol LeWitt en James Brown, Jannis Kounellis, Arnulf Rainer, Joseph Beuys en Günther Förg.

UNE GRANDE PARADE III, die op 22 december geopend zal worden, zal de laatste tentoonstelling zijn van Galerie Willy Schoots aan de Willemstraat in Eindhoven. Het concept en de inleider van de tentoonstelling blijven nog een verrassing,  maar duidelijk zal worden dat Roland Janssen met deze expositie een vooruitblik wil werpen op de toekomst. Vertrouwde werken zullen de dialoog aangaan met nieuwe namen, waarmee de galerist het publiek tevens wil uitnodigen om in Antwerpen bij Galerie Schoots en Van Duyse het vernieuwde beleid te blijven volgen.

Galerie Willy Schoots                                                        T 040 – 244 97 05 /  F 040 – 245 76 40
Willemstraat 27                                                                  E info@schoots.com

5611 HB EINDHOVEN                                                         I www.schoots.com

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s