Nieuws vanuit het Munttheater.

WEERT- Terwijl de vakantieperiode in heel Nederland ten einde loopt, bruist het achter de schermen van het Munttheater al van de activiteiten. Op zondag 23 september wordt het culturele seizoen weer op feestelijke wijze geopend tijdens het Cultureel Lint. Maar voordat het zover is, is er nog veel ander nieuws!

Extra voorstelling Huub Stapel
Vorige week berichtte wij u dat het Munttheater een extra voorstelling van Huub Stapel Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus heeft kunnen bijboeken op 18 september. De voorstelling heeft nog niks aan populariteit verloren, want deze was binnen 2 dagen uitverkocht!

Cultureel Lint
Op (koop)zondag 23 september wordt het cultureel seizoen 2012/2013 geopend. Dan vindt in het centrum van Weert het Cultureel Lint plaats, dé Weerter Uitmarkt. De binnenstad staat wederom bol van presentaties, exposities, workshops, voorstellingen en lezingen. Jong en oud krijgt een gevarieerde indruk van het culturele aanbod dat Weert rijk is, zowel op professioneel als amateurniveau. Alle activiteiten bevinden zich op loopafstand op diverse binnen- en buitenlocaties. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een spetterend optreden van Weertenaar Joss Mennen in het Munttheater, een voorproefje van zijn theatershow op zaterdag 13 oktober.
Weert Podium Publieksprijs
Sinds het theaterseizoen 2007-2008 reikt het Munttheater de Weerter Podium Publieksprijzen uit. Prijzen waarbij het publiek bepaalt welke voorstelling de beste is.

Er zijn twee wisseltrofeeën: één voor de hoogst gewaardeerde professionele voorstelling en één voor de hoogst gewaardeerde productie uit de regio. Dit seizoen wordt de trofee 2011-2012 uitgereikt na afloop van de eerste voorstelling van dit seizoen; cabaretier Jeroen Leenders op donderdag 4 oktober.

Kinderboekenweek
Van 3 tot en met 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! In het kader van deze week is op woensdag 10 oktober de voorstelling De Griezelbus,naar het boek van Paul van Loon, te zien. In deze adembenemende en spannende voorstelling nodigt een bekende schrijver een leraar met zijn leerlingen uit voor een speciale tocht in zijn griezelbus. Deze voorstelling is in samenwerking met Bibliocenter en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ladies Special bij Ruth Jacott
Op vrijdag 12 oktober komt zangeres Ruth Jacott met de try-out van haar nieuwe voorstelling A Lady On Stage. Een voorstelling waarin ze u meeneemt langs de bijzondere momenten die haar leven als solo artiest gekend heeft. Haar eigen successen wisselt ze af met de muzikale parels van andere Ladies. Deze avond staat geheel in het teken van verwennerij voor vrouwen, met leuke standjes en demonstraties in de foyer tijdens de Ladies Special.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s