September Muziekmaand ook voor kids!

Optreden van Reintje en haar Voskes in Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen, aan de rand van De Groote Peel, heeft een overdekt amfitheater. In september zijn hier elke zondagmiddag gezellige optredens van muzikanten uit eigen Streek. Op zondag 9 september is er een voorstelling speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. Reintje en haar Voskes, een kinderband uit Nederweert, speelt dan om 14.30 en 16.00 uur vrolijke kinderliedjes waarbij het onmogelijk is om niet mee te zingen! Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten is welkom. Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Wees op tijd want vol is vol!

Reintje op herhaling ….

Op zondag 9 september gaan de deuren van het amfitheater weer open voor Reintje en haar Voskes. ‘Weer’ want deze act kan ook worden aangekondigd als ‘Reintje op herhaling’. Deze vrolijke kinderband is dan ook zeer populair in de omgeving en een regelmatige en graag geziene gast bij Buitencentrum De Pelen. De Nederweerter muzikanten van Reintje spelen en zingen vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem.  Meezingen van het publiek is daarbij niet alleen gewenst, het is zelfs een voorwaarde om de voorstelling bij de mogen wonen. Ook voor ouders!

Ook actief aan de slag?

Wil je voor de voorstelling ook actief aan de slag? Geef je dan op voor  een Snuffelstage Hulpboswachter. Tijdens deze actieve gezinstocht ga je waterdieren scheppen, een takkenwal maken en nog veel meer leuke opdrachten doen in De Groote Peel. Voor meer informatie zoals starttijden en deelnamekosten: www.staatsbosbeheer.nl

Nog meer optredens in September

De andere optredens in September zijn: zondag 16 september: Nederweerter popband SuperNova, zondag 23 september: zanggroep Tössedoôr uit Nederweert Eind en op zondag 30 september: Het Dennis Collins Trio. Alle optredens zijn gratis bij te wonen. Maar omdat aan het maken van muziek natuurlijk kosten verbonden zijn, gaat na de voorstelling ‘de pet rond’. Zo kan het publiek zijn waardering uiten door een duit in het zakje te doen.

Ontdek je boswachtertalenten in De Groote Peel

Snuffelstage Hulpboswachter bij Buitencentrum De Pelen

Boswachter word je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen! En jong geleerd is oud gedaan dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met oefenen. Bijvoorbeeld door op Snuffelstage Hulpboswachter te gaan in De Groote Peel. Tijdens deze actieve gezinstocht doe je, samen met je (groot)ouders, allemaal leuke opdrachtjes waarin je de natuur leert kennen. Op zondag 9 september zijn er twee tochten: om 11.00 en om 14.00 uur. Starten bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 per kind. Opgave op nummer: 0495 – 641 497.

Ontdek je boswachtertalenten

Wat wil je worden als je groot bent? Brandweerman, politieagent, burgemeester, Minister President  of … boswachter? Voor kinderen die graag buiten in de natuur zijn staat boswachter worden vast en zeker hoog op het  beroepenwensenlijstje. Want een boswachter is de hele dag lekker buiten. En natuurlijk weet hij alles over de planten en dieren in de natuur. Maar al die kennis komt ook bij een boswachter niet zomaar aanwaaien. Als je hem zou vragen waar hij het meest over de natuur heeft geleerd, dan zal hij vast en zeker zeggen: ‘natuurkennis krijg je vooral door goed te kijken, te luisteren en vooral .. zelf te ontdekken!’

Gelukkig is de natuur ontdekken leuk en verrassend. En dat is wat de deelnemers aan de Snuffelstage Hulpboswachter dan ook gaan doen. Door actief aan de slag te gaan, snuffelen de kinderen – maar hun ouders natuurlijk ook – een klein beetje aan het boswachtervak. De jonge hulpboswachters gaan waterdieren scheppen, een takkenwal maken, een ‘natuurtentoonstelling’ inrichten en nog veel meer. En wie weet; misschien heb JIJ wel natuurtalent  en word je later echt een boswachter!

Muzikale verrassing voor jonge boswachters

Na of voor de Snuffelstage kun je op zondag 9 september ook nog genieten van een leuke muziekvoorstelling in het amfitheater van het Buitencentrum De Pelen. Om 14.30 en 16.00 uur spelen daar Reintje en haar Voskes vrolijke kinderliedjes van onder andere Cowboy Billy Boem, Dirk Scheele en Urbanus. Entree is gratis maar vol = vol. Dat wordt genieten!

Buitencentrum De Pelen

Het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het buitencentrum elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s