Kunst – O – Foon van 9 september in het teken van Open Monumentendag met het thema ‘Groen van toen’.

Op deze zondag zijn we te gast in het Kunstcentrum Weert binnen het Lichtenberg complex. Wij mogen ons tussen de ‘groene’ beeldende kunst vlijen van diverse kunstenaars van het Kunstcentrum en uiteraard zullen er een paar plaats nemen aan tafel.

De muziek vandaag komt van Fleur Verberne en Jolein van Diesen zie http://youtu.be/iwDlG7eGHHE  en http://www.youtube.com/watch?v=iwDlG7eGHHE&feature=share&list=ULiwDlG7eGHHE . Dus meer dan de moeite waard en een leuke opwarmer voor de Lichtenberg experience vanmiddag in een prachtig opgeruimd openlucht theater. Oude glorie in ere hersteld.

Aan tafel mogen wij begroeten,

Els Maes – Verdonschot over haar passie voor ‘portret en model’ het werk is uiteindelijk net als de mens zelf weer heel persoonlijk met een eigen uitstraling. http://www.kunstcentrumweert.nl zie onder schilders of http://www.elsmaes.nl .

Tineke Prins het drama vloeit door haar bloed maar dan in artistieke zin. Theater en het grote gebaar en hoe wankel het evenwicht kan zijn in dichtvorm. http://www.kunstcentrumweert.nl zie onder theatermakers.

Tim Schulteis dirigent van het Weerter Mannenkoor de organisator van het muziekspektakel wat deze middag te horen is in ‘De Lichtenberg’. Sinds lange tijden zullen weer mooie klanken opstijgen boven de oude bomen in dit IJzerenman kwartier. Zie http://www.weertermannenkoor.nl/nl/nieuws/index.cfm?page=details&ModWMKNewsId=B46EFB35-D050-E6F6-CA2A74FCDB825CF0

Joke Jongeling onmisbaar als het om onze monumenten gaat en wegwijzer voor degenen die nog niet weten wat ze willen gaan bezoeken. Zie http://www.weert.nl/Ontdek-de-monumenten-van-Weert-op-8-en-9-september.html?sml=sml_fw_relatedthesterms_1&val=2196

Omdat onze trouwe gast Riya Geboers een verrijkende fotografische tocht in Frankrijk aan het beleven is, hebben we Paul Sterk even weg kunnen houden van zijn Zondaagse plannen. Maar de column is in deze wel in goede handen kijk maar eens op zijn site http://www.paulsterk.nl als dat de Lichtenberg niet is!

Iedereen is natuurlijk van harte welkom en kan ondertussen genoeg aan kunst inademen, want alle vormen zijn vandaag aanwezig in het Kunstcentrum. Ook hier hebben ze koffie en thee. Mocht U onverhoeds niet kunnen dan is uitzending gemist misschien een optie, via onze site www.weertfm.nl onder Kunst – O – Foon op te zoeken en te beluisteren.

Het team hoopt U natuurlijk in levende lijve te mogen begroeten en zal deze dag een wat avontuurlijker routine aan de dag leggen. Zeker voor onze technici weer eens een mooie uitdaging met iets meer sleepwerk vrees ik.

De Lichtenberg Experience is vanaf 13.00 uur te beluisteren en zal ook door WeertFM geregisstreerd worden.

In het volgende blog achtergronden van onze gasten.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s