Zie en hoor ‘the full moon rising’ bij De Pelen

Avondexcursie en concert bij buitencentrum De Pelen

Op vrijdag 31 augustus is er een volle maanwandeling in De Groote Peel. Op zich al heel bijzonder, maar de avond wordt nog interessanter. Er wordt namelijk niet alleen in het maanlicht gewandeld er wordt ook over gezongen. Leden van de Nederweerter bands Supernova en F.A.R.T. spelen in het amfitheater van het buitencentrum De Pelen namelijk een aantal ‘maanliedjes’. Het concert start om 20.00 uur en de excursie ongeveer een uur later. Entree voor het concert kost € 2,50 en voor concert + wandeling betalen volwassenen € 8,50 en kinderen € 5,50Opgave voor de excursie is gewenst op nummer: 0495 – 641 497. Voor het concert geldt vol = vol, dus wees er tijdig bij. Het buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Ode aan de maan

Ongeveer een half jaar geleden kregen de leden van SuperNova en F.A.R.T. de vraag of ze, bij de aftrap van een Vollemaanwandeling een concert wilden geven met alleen maar  maanliedjes. Het zou een soort ‘ode aan de maan’ moeten worden. De bandleden vonden het een pittige, maar superleuke opdracht en besloten de uitdaging aan te gaan. Eerst werd er geïnventariseerd wat er aan ‘maangerelateerde’ songs geschreven was. Internet is daarbij een ideaal medium en er kwam een megalange lijst te voorschijn. Hieruit maakten ze een selectie met  klassiekers zoals: ‘bad moon rising’ van CCR, maar ook nummers van The Veils, Admiral Freebee en Novastar. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 31 augustus in het  overdekte amfitheater van het buitencentrum De Pelen en is dus deels in de open lucht.

Na afloop van het concert, zo rond 21.00 uur kan er in de volle maan gewandeld worden. Een avondwandeling met volle maan is heel speciaal. Al is het donker, toch kun je zonder zaklamp of ander kunstmatig licht  heel ver weg kijken. Het zilverwitte licht van de maan geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het  landschap een magisch tintje. Die magische sfeer past goed bij het Peelmoeras waar, volgens de overlevering, Dwaallichten, Witte Wieven en Dolende ridders hun uiterste best doen om je de diepte in te lokken. Maar wees maar niet bang, de Volle Maanwandeling staat onder begeleiding van gidsen. Je bent dus veilig. Zelfs met volle maan!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is van 10.00 tot 18.00 uur geopend en tijdens de Volle Maanactiviteit van 31 augustus tot na afloop van het concert. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s