Kunst met gevoel voor humor in Kunsthal Weert.

Op de eerste zondag van september presenteert Kunsthal Weert schilderijen en applicaties van Helena van der Wusten, geboren te Amsterdam in 1948.

Na haar opleiding aan de Academie te Maastricht en de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam maakte zij aanvankelijk naam als illustratrice.

Geleidelijk aan heeft haar tekenwerk plaats gemaakt voor een zeer vrije schilderkunst van eigen vinding. Zij werkt met allerlei technieken en schuwt niet om ongebruikelijke materialen toe te passen. Haar werken zijn hoogst persoonlijk, raadselachtig misschien, maar in hoge mate suggestief met veelal ongewone motieven. Wat zij laat zien is meestal zeer humoristisch en vrolijk pikant.

Wanneer Heleen haar werk moet beschrijven stokt er iets…Gelukkig, want wat ze te vertellen heeft, vertelt ze in haar schilderijen. Ze heeft geëxposeerd tot in München en Parijs en naast vele particuliere opdrachtgevers werkte ze al voor de Gemeente Maastricht, de Universiteit van Amsterdam en het Ministerie van Onderwijs.

Door de theatrale inslag van haar werk werd zij gevraagd voor Theatergezelschap Wederzijds te Amsterdam om een beeldscript te ontwikkelen. De voorstelling werd bekroond met de Hans Snoekprijs. Ook kwam er een voorstelling tot stand na een beeldbriefwisseling tussen haar en een collega kunstenaar, die een jaar duurde.

Een oproep aan de verbeelding!

Kunsthal Weert is te vinden aan de IJzerenmanweg 5k en de kunstenares is zelf aanwezig van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s