Ubaldo Sichi (Schilderijen) en Lei Hannen (Keramiek) in Galerie Weert.

26-08 t/m 07-10-2012

Ubaldo Sichi (1952) komt oorspronkelijk uit Florence, Italië. Deze stad en het omringende kleurrijke Toscaanse landschap, met haar rijke historie, architectuur en kunstenaars, zijn nog steeds voelbare elementen in het werk van Sichi. Met name de Italiaanse kunststroming Pittura Metafisica vormt een grote inspiratiebron. Kenmerkend voor deze stroming zijn de poëtische droomwerelden van leegte en stilte. Door het gebruik van transparant materiaal in combinatie met acryl op doek, weet Sichi, een poëtische verstilling te creëren. Niet alleen Florence heeft hem beïnvloed. Hij woont en werkt tegenwoordig in Amsterdam. En ook daar put hij inspiratie uit de historische verhalen, kleuren en architectuur.

Lei Hannen (1954) woont en werkt in Echt. Het keramiekproces vormt voor hem een waaier aan uitdagingen. Van het creëren van een beeld tot het uiteindelijke stoken; hij weet hoe vergankelijk het kan zijn. Het relativeert, maar werkt ook bezielend en bevrijdend. Hannen haalt zijn inspiratie o.a. uit Azië, waar hij, wanneer mogelijk, naar toe reist om met nieuwe ideeën terug te komen. Onder meer het Raku stoken komt uit Azië en past hij toe. Hannen werkt heel divers. Zo maakt hij vreemde mensfiguren die iets uitdragen en in de tuin kunnen staan, meer organische sculpturen voor wand/tafel en sculpturen waarin letterlijk een boodschap verstopt zit.

Opening: zondag 26 augustus om 14.30 uur.

U bent van harte welkom!

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s