‘Schilderkunst op eenzame hoogte’ in Weert.

Schildersgroep van Rick beschildert buitenmuur op dak St. Jans Gasthuis

Op 20 augustus is een groep cursisten van een schildercursus van Rick gestart met het beschilderen van een muur van de nieuwbouw van het St. Jans Gasthuis in Weert. De betreffende muur ligt tegenover de behandelkamer van de afdeling Oncologie waar patiënten vaak uren door moeten brengen. Het uitzicht op het dak met de witte muur was voor één patiënt zo troosteloos en nietszeggend dat hij zich afvroeg of er niet een schilderij op te maken zou zijn…

Het initiatief tot deze actie werd uiteindelijk genomen door zijn echtgenote. Hiervoor verklaarde het St. Jans Gasthuis zich bereid om in alle opzichten mee te werken: verf, steigers, alle schildermaterialen en de technische ondersteuning. Rick’s schildergroep, onder leiding van Johannie van Tuel, heeft in samenspraak met de patiënten een aantal ontwerpen gemaakt, waaruit een keuze is gemaakt. Het gekozen ontwerp is een zonnig landschap met bomen waarop wandelaars te zien zijn. De motivatie voor de keuze is, dat het onderwerp rust geeft en kleurig is. Iets wat patiënten goed doet in een periode waar onrust en somberte in hun leven overheersen. Op het schilderij staat ook symbolisch de patiënt afgebeeld, die het schilderij zo graag had gewild.

De muur van 4.30 x 13.70 meter wordt in de komende weken beschilderd, zolang het weer hiervoor geschikt is. In wisselende groepjes werken de cursisten ’s morgens en ’s middags met groot enthousiasme om de zon een beetje te laten schijnen in het St. Jans Gasthuis.

De vorderingen kunnen worden gevolgd vanuit de kamers die gelegen zijn aan de zuidkant van het ziekenhuis. Ook kunt u op de website van Rick www.ricknet.nl en de facebookpagina www.facebook.com/rick.cultuurenkunsteducatie kijken, waar foto’s van het verloop zullen worden geplaatst.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s