STAATSBSOBEHEER ZOEKT GASTGEZINNEN VOOR INTERNATIONALE VRIJWILLIGERS

Jongeren aan de slag in de Groote Peel

Vanaf 19 augustus werken internationale vrijwilligers samen met Nederlandse  begeleiders en medewerkers van Staatsbosbeheer samen aan de voorbereidingen van het familiepad op de gele route van Nationaal Park de Groote Peel.

Er moeten vlonderpaden worden geruimd, banken en prullenbakken worden verwijderd en berken worden gekapt.

Voor de 9e keer organiseert SIW in samenwerking met Staatsbosbeheer dit vrijwilligerskamp. SIW is een non-profit organisatie die zich naast het ontvangen van buitenlandse vrijwilligers op projecten in Nederland bezighoudt met het uitzenden van Nederlandse vrijwilligers naar projecten in het buitenland. SIW heeft als doel het bevorderen van internationale contacten, het verrichten van sociaal, cultureel en maatschappelijk nuttig werk en het stimuleren van de ontwikkeling van jongeren. Meer informatie over de projecten die SIW in Nederland organiseert is te vinden op http://www.siw.nl/Nederland

Het werk project wordt gefinancierd door het Nationale Park, de provincie Limburg en Staatsbosbeheer. Medesponsoren zijn: de gemeenten Nederweert, Asten en Peel en Maas.

De vrijwilligers willen graag eens op bezoek komen bij gastgezinnen in de gemeenten Nederweert, Weert, Peel en Maas, Asten, Someren en Leudal.

Op deze manier willen zij kennis maken met de gewoontes van Nederlanders in deze omgeving. Liefst worden zij dan uitgenodigd voor het avondeten, waarbij en waarna uitgebreid met elkaar gepraat kan worden.

Voelt u er wat voor om te tafelen bij u thuis met mensen uit Frankrijk, Duitsland, Polen, Italië, Tsjechië, Rusland, Spanje, Turkije, Oekraïne, Azerbeidzjan of Taiwan, neem dan contact op met één van de projectbegeleiders Romke (06-4271521) of Jolien (06-12182005) en maak een afspraak.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s