In de zomer moet je gewoon naar buiten!

Elke woensdag gezinstochten in De Groote Peel

In de zomer is er veel te zien en te ontdekken in de natuur. Zeker in een natuurgebied zoals De Groote Peel waar je elke woensdag in augustus mee kunt doen met een ‘Zin in Zomertocht’. Zo ook op woensdag 15 en 22  augustus. Er zijn twee tochten en starten kan om 11..00 en om 14.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 per kind. Opgave is gewenst op nummer:  0495 – 641 497.

Zon, wind of regen (in Nederland blijft het altijd spannend wat het wordt) maar in de zomer moet je gewoon naar buiten! Buiten kun je lekker genieten van alle zomerse geuren en kleuren. En, omdat het zomer is, heb je ook alle tijd om er op uit te trekken. Staatsbosbeheer heeft daarom, speciaal voor de zomermaanden een actieve gezinstocht gemaakt, de Zin in Zomertocht, met allerlei speelse opdrachten. Die opdrachten zijn gevarieerd en uitdagend en spelen in op de natuurbeleving.

Het bijzondere aan deze Zin in Zomertocht is, dat (groot)ouders en kinderen lekker samen aan de slag gaan in de natuur. Samen waterdieren scheppen en bodemreuzen bekijken, samen een mobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en samen een moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een heerlijke tijd in De Groote Peel beleven!

Ga op zoek naar het zwarte goud van de Peel

Speurtocht het Roverspad bij Buitencentrum De Pelen

In De Groote Peel woont sinds jaar en dag de roversbende van De Zwarte Raven. En die rovers zijn, in opdracht van hun baas Graaf de Zwarte Raaf op zoek naar een kostbare schat, het Zwarte Goud. Op zondag 19 augustus kunnen kinderen meehelpen met die zoektocht tijdens de spannende speurtocht, Het Roverspad. Starten tussen 13.00 en 15.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.  Deelname aan het Roverspad kost € 2,50 per persoon. De tocht duurt ongeveer één uur.  Telefonisch aanmelden is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.  

Ravenpijlen wijzen je de weg

Graaf De Zwarte Raaf wil het Zwarte Goud van de Peel hebben en heeft zijn Roversbende De Zwarte Raven op pad gestuurd om het goud te vinden. Ben jij nieuwsgierig en niet bang om het peelmoeras te verkennen, ga dan in het spoor van de rovers op zoek naar die felbegeerde schat. Alle jonge rovers worden eerst geschminkt bij de roverstent. Daar krijgen ze ook het speciale roversteken en dan kunnen ze, samen met hun (groot)ouders op pad. Op de route, die wordt aangegeven met ravenpijlen, staan zeven schatkisten met aanwijzingen en opdrachten. Door ze uit te voeren kom je er achter wat het Zwarte Goud is en waar je het kunt vinden. Maar let op: de roversbende is nog steeds in de buurt en ze zullen het niet nalaten om de schat te stelen. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die zorgen voor een veilige thuiskomst.

Actief de natuur ontdekken

Het Roverspad is een spannende en unieke speurtocht in De Groote Peel. Staatsbosbeheer heeft deze tocht speciaal ontwikkeld om kinderen in aanraking te laten komen met de natuur en te zorgen dat ze er leuke ervaringen in hebben. Zo kan hun interesse gewekt worden, waarna ze zelf actief meer over de natuur en de Peel in het bijzonder te weten willen komen.

Staatsbosbeheer biedt het Roverspad een aantal keer per jaar aan in het activiteitenprogramma van buitencentrum De Pelen. Daarnaast kan de tocht aangevraagd worden als bedrijfsuitje en feestelijk schooluitstapje. Het is ideaal voor grote groepen kinderen.

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s