Verweerd is niet vergaan, “Waar denk jij dan aan?” Rosanna Heuts.

Ik ben Rosanna Heuts, 20 jaar, uit Herkenbosch.
Als kind kon ik mijzelf al goed vermaken als ik een papiertje en een pen in handen kreeg. Op school zei men ook al dat ik de creatieve kant op moest gaan. Ik was 9 jaar toen ik aan de kindercursus op de tekenschool in Linne begon. Dit stopte al snel door gebrek aan animo, waar ik achteraf erg blij om ben. Aangezien ik graag door wilde gaan ben ik terecht gekomen in de gevorderde cursus waar de leeftijd ongeveer tussen de 35 en 70 lag. Ik ging van aardappel stempelen en kleuren met wasco, over naar stillevens en schetsen met houtskool. Hier heb ik enorm veel geleerd, en ik voelde mij erg op mijn gemak tussen de aardige cursisten. Toen de cursus in Linne stopte is mijn lerares, Yvonne Schroeten, door gegaan met lesgeven in Weert, waar ik tot op heden nog les krijg.
Ik heb tussendoor ook nog op portrettekenles gezeten bij Rob Cremers.
Ik heb al een aantal kleine exposities gehad, waaronder bij bloemisterij ’t Haldert, notariskantoor Roerdalen, restaurant La Diligence en de Minderbroederskerk.

Nu studeer ik SDR (Schilderspecialist, Decoratie/ Restauratie) aan het Sint Lucas in Boxtel.
Momenteel zit ik in de stageperiode, waarbij alle drie de richtingen aan bod komen. De onderhoud schilderstage bij Camp Schilderwerken heb ik al achter de rug. Nu ben ik bezig met een eigen restauratieproject in de St. Petrus kerk in Roggel en een project in de ECI- Cultuurfabriek waarbij ik de bewegwijzering en lokaalnummering ontwerp en aanbreng. Bij deze projecten word ik begeleid door Margriet Geraets van het bedrijf De Boog. Hierna ga ik nog stage lopen aan de Oude schildertechnieken opleiding in Den Bosch. Allemaal ontzettend interessant en leerzaam!

Informatie over mijn huidige thema:

Verweerd is niet vergaan

“Waar denk jij dan aan?”
Een vraag die ik de afgelopen tijd veel heb gesteld en waar ik ook veel verschillende antwoorden op kreeg. Het is dan ook een thema dat erg ruim interpreteerbaar is. Het is een persoonlijk thema, waar haast iedereen zichzelf in kan tegenkomen.

‘Verweerd is niet vergaan’ is bijvoorbeeld: ‘Ik’, die jaren lang al haar tijd en energie in school heeft gestoken, omdat het mij gewoon veel energie kost. Meer energie dan een gemiddeld persoon in ieder geval.  Dit was nodig om daar te komen waar ik nu ben. Dankbaar ben ik zeker, maar ik heb er veel voor moeten opofferen. Niet alleen mijn sociale leven heeft hieronder geleden, maar ook ‘ik’ zelf.
Iedereen is opzoek naar een ‘doel’ in het leven. Een ‘rede’ waarom.
Mijn doel weet ik. Dat is Geluk. De rede waarom dingen gaan zoals ze gaan is vaak veel moeilijker te beantwoorden.

Ik weet na een aantal jaren  wel dat ‘ik’ een creatieve geest is. De dingen die ‘ik’ denkt, de dingen die ‘ik’ ziet, de dingen die ‘ik’ voelt, zijn vaak anders dan die van andere. ‘Ik’ is niet gemaakt voor standaard en normaal, maar juist anders en interessant. Helaas heb ik ‘ik’ al lang geleden aan de kant gelegd.

Lopen, op weg naar die zooi genaamd ‘atelier’. Het voelde alsof de tijd rijp was, en door de opgerolde vellen papier, oude stukken hout   en versleten kwasten begon de zoektocht naar ‘ik’.  Na een lange tijd zoeken moest ik concluderen dat ‘ik’ daar in ieder geval niet was, en begon maar met de boel eens te sorteren en op te ruimen.

Maar ‘ik’ zou  hier niet staan als ik mijzelf niet had gevonden. Tijdens mijn stage, op een zolder met kromme steunbalken, tussen afgebladerd  behang en handen vol zwijgende verhalen vond ik het. Verweerd, maar goddank niet vergaan.

Nu is het tijd. Tijd om weer te laten zien wat ‘ik’ allemaal kan. Meer dan ‘ik’ vroeger kon, ‘ik’ moet alleen een weg naar buiten zien te vinden. In deze expositie zie je daar al een beetje van, maar ook zie je hoe ‘ik’ vroeger was.

Verweerd is niet vergaan.

“Waar denk jij dan aan?”

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s