Lock ’n Load een band waar geen mens stil kan blijven staan in Kunst – O – Foon a.s. zondag.

Lock `n Load is een rock-coverband die door zijn muzikale kwaliteit en enthousiasme, optredens neerzet, waarbij geen mens stil kan blijven staan. Met nummers van o.a. Wolfmother, Skunk Anansie, Foo Fighters, Anouk en vele andere artiesten is Lock `n Load in staat om elk optreden zijn eigen tintje te geven. De keuzes van nummers zijn nét even wat anders als je gewend zult zijn van de doorsnee coverband.

Na wat personeelswijzigingen is de band nu compleet! Suzanne weet met haar gouden keeltje elke noot te raken. Zelfs Led Zeppelin is geen probleem voor haar. Frans en Rob weten precies de juiste geluiden uit hun gitaren te toveren. Alle rifjes en solo’s kunnen ze dromen. Stijn zorgt op de bass samen met drummer Jeroen voor een solide rockfundering binnen de band.

Samen staan ze met heel veel plezier op het podium.

Want muziek maken is toch mooiste wat er is?

Susan Slegers (zang)
Geboren in 1988 en vanaf jongs af aan altijd al veel passie voor muziek gehad. Heel hard zingen in de douche (lekkere echo) en met de haarborstel voor de spiegel, i’ve been there. Het ging zelfs zo ver dat ik meerdere jaren met een harde g en rollende r heb gesproken omdat ik dat hoorde bij Kinderen voor Kinderen!!! Als echte Brabantse mensen was dat voor mijn ouders natuurlijk een RAMP. Gelukkig is het daarna toch nog goed gekomen!!! Op de basisschool en middelbare school altijd in verschillende koortjes gezeten en aan musicals meegedaan (braaf hé). En tijdens de PABO begonnen in mijn eerste coverband; de “Black Pearls”. Een erg leuke tijd maar helaas van korte duur. Leuk detail is dat Jeroen (onze drummer) ook in dit bandje al met me meedeed. Na een paar jaar begon het toch weer te kriebelen en tijdens een borrelavond sprak ik een vriend van me; Frans, die graag in een bandje zijn gitaarkunsten wilde laten zien. En ik wilde wel zingen natuurlijk! Na een enthousiast gesprek meteen Jeroen gebeld en hij had er ook wel oren naar. Even later kwam Rob er als tweede gitarist bij. Om mijn zangkwaliteiten nog meer te verbeteren heb ik anderhalf jaar zangles gevolgd bij Vocalized in De Mortel. Heel erg leerzaam, ik kan iedereen aanraden om volgens de Vocalized principes te leren zingen!!! Je ontdekt echt hoeveel je kunt met je stem. Ondertussen werd er druk gerepeteerd met onze band. Na een tijdje met verschillende mensen te hebben gespeeld is sinds maart 2012 Lock ‘n Load compleet met Stijn als bassist. Het mooiste aan onze band vind ik de sfeer, die is altijd goed! We zijn een eenheid en stralen dit ook uit op het podium. Ik hoop nog lang met deze mannen muziek te mogen maken.

Frans Verberne (gitaar)
Een jaar of 6 geleden is het inmiddels weer geleden. Ik werd wakker en naast mij stond daar opeens een akoestische gitaar voor mijn neus. Omdat ik het op het moment zonde vond om hem daar voor de sier te laten staan, besloot ik mezelf te gaan verdiepen in het stuk hout met 6 snaren. Ik wist al snel hoe ik tabs moest lezen en na een aantal weken kwamen er een aantal (ietwat valse) tonen uit de klankkast die met zeer intensief luisteren leken op invloeden van Nirvana en Metallica. Blijven oefenen Frans…Was wat ik veelvuldig hoorden van Pappa lief, die al heel wat ervaring met de rock had. En oefenen deed ik, want toen ik mijn eerste elektrische guitar (Jay sound strat model) aanschafte, ging er een wereld open. Het werd een sport om een zo rauw mogelijk geluid te vinden, en de valse tonen maakte plaats voor nog valsere tonen, maar door een vette distortion, toch wel heel gaaf. Ik besloot het internet te raadplegen, en vond daar veel. Uren was ik verslaafd aan de lessen van bekende gitaarleraren, en mijn uitrusting werd groter. De heer Les Paul epiphone kwam mij vergezellen, samen met zijn vriend Fender deluxe 112 amp. Ik speelde al snel een repertoire mee van c.a. 40 nummers, en de betrokkenheid bij het instrument was torenhoog. Dit hield ik makkelijk een aantal jaar vol, en de kwaliteit van mijn gitaarspel steeg met diezelfde jaren. Ik was toe aan live spelen. Lock ’n Load was het antwoord, en geeft mij de motivatie om nooit uitgeleerd en gespeeld te zijn.

Rob van Vroonhoven (gitaar, zang)
Ik ben op deze aardbol gekomen in 1989 en opgegroeid met vooral veel rock en pop muziek van die tijd. Voor mij begon het allemaal toen ik 9 jaar oud was. Ik kreeg interesse in gitaarspelen en al snel werd er een akoustische gitaar in mijn handen geduwd. Snel lessen genomen bij Cor mutsers die helaas na 2 jaar op tournee moest met Ilse de Lange. Hierna heb ik nog wat andere leraren gehad. Na 2 jaar akoestisch en 2 jaar elektrische gitaarles ben ik er helaas mee gestopt. Daar heb ik nog altijd spijt van.Toen ik 20 was voelde ik weer een drang om dat 6 snarig stuk hout op te pakken en begon al snel weer met gitaar spelen, maar dan via het internet. Ik moest natuurlijk weer betere gitaren kopen en kwam al snel bij een Epiphone Les Paul die gevolgd werd door een Telecaster! Sindsdien luister ik naar vele verschillende muziekstijlen zoals jaren ’80/’90 muziek, Foo Fighters en hedendaagse top 40 muziek. Ook kan ik helemaal los gaan op house en dance feestjes! Ik vind dus echt heel veel stijlen leuk. Voordat ik bij Lock ‘n Load kwam spelen, had nog geen bandervaring. Ik had alleen een keer met een orkest meegespeeld. Maar toen ik werd gevraagd om gitaar te komen spelen in Lock ‘n Load was ik meteen enthousiast en de rest is geschiedenis.

Jeroen van Zoggel (drums, zang)
Ik ben geboren in 1982. Op 8 jarige leeftijd ben ik begonnen met de eerste drumlessen bij Drumband/Fanfare st. Jozef in Someren-heide om daarna in te stromen in de drumband. In 1994 het eerste kampioenschap mee te mogen doen en 1e prijs met lof dus Nederlands kampioen te mogen worden was een topervaring. In 1999 werd ik gevraagd of ik mee wou spelen in een rock ’n roll band “VEGAS 68” Zeker wel zei ik (ipv enkel kleine snaredrum naar drumstel, cool). Na bijna 12,5 jaar (juni) met veel passie en plezier te hebben gespeeld en geleerd is besloten hier de stekker uit te trekken vanwege ieders nieuwe uitdagingen.
Sinds een jaar maak ik deel uit van pop/rockcoverband LOCK ’N LOAD, heel andere drumstijl maar die uitdaging ga ik zoals altijd graag aan. De vette nummers van Wolfmother en Foo fighters doen m’n bloed sneller stromen en de accoustische nummers zijn om kippevel van te krijgen. Eigenlijk hou ik wel van alle soorten muziek. En ook qua artiesten heb ik niet een specifiek idool. In mijn ogen is het doel van LOCK ’N LOAD de grotere podia te bereiken met een combi van covers en eigen nummers. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik wordt immers in September PAPPA…!!!

Stijn Lomans (bassgitaar)
Een jaar of 10 geleden alweer, besloot ik om de basgitaar te hand te nemen. Na een supersnelle beginnerscursus van Coraudio ben ik aan het oefenen geslagen. Waarom de bass? Simpel, het mooiste geluid wat er is op muziek gebied. Na een jaar oefenen werd ik tot mijn grote vreugde gevraagd om bij Rising Hope te komen spelen. Na 5 jaar en vele ontzettend gave optredens stopte Rishing Hope. Een tijd van leegte brak aan. Gelukkig is deze leegte sinds april dit jaar weer opgevuld. En wel bij Lock ‘n Load! Daar verzorg ik op mijn witte Epiphone Thunderbird de diepe bastonen. Ondanks dat ik in ’85 geboren ben luister ik het liefst naar classic rock. Denk aan Creedence Clearwater Revival, Deep Purple en AC/DC. Maar ook muziek van deze tijd staat kei hard aan in mijn auto. Tenacious D, No Doubt (de oude ska) en Triggerfinger behoren tot mijn favoriete bands!

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s