Theater Patricia Suer speelt ‘Het Vogelhuis’

Kindertheater bij buitencentrum De Pelen

Het Nationaal Park De Groote Peel organiseert deze zomervakantie verschillende grappige en ontroerende kindertheatervoorstellingen bij buitencentrum De Pelen. De laatste uit deze zomerreeks is op dinsdag 7 augustus. Theaterkunstenares Patricia Suer speelt dan om 11.00 én om 13.30 uur de voorstelling ‘Het Vogelhuis’. Kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Wie wil genieten van deze bijzondere voorstelling kan telefonisch reserveren op nummer: 0495 – 641 497. Wees er tijdig bij want vol = vol. Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

In de voorstelling ‘Het Vogelhuis’ vertelt Patricia Suer het verhaal vertelt van Clara, een uitbundige natuurliefhebster. Clara is bezig met het bouwen van haar huis in de natuur.  Het lijkt allemaal voorspoedig te lopen. Maar als er een bijzonder vogelpaar in haar tuin neerstrijkt die hun plekje opeisen, ontstaat de vraag: wie mag waar wonen? De oplossing komt vast en zeker voordat deze vermakelijke voorstelling is afgelopen.

Patricia Suer maakt schitterende figuren, beelden en attributen van ijzer. Hiermee speelt zij (solo) in haar theatervoorstellingen waarbij de objecten als decor en personages fungeren. Zij heeft zich als autodidact ontwikkeld tot een eigenzinnig vormgeefster die uit ijzer de meest wonderlijke vormen tevoorschijn tovert. Het samenspel tussen haar en haar creaties zorgt telkens voor verrassende voorstellingen voor kinderen en volwassenen.

Reserveren

Kaartjes voor de voorstellingen kosten € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Er is een beperkt aantal zitplaatsen en vooraf telefonisch reserveren is daarom noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497. Gereserveerde kaarten kunnen tot uiterlijk 15 minuten voor de voorstelling worden afgehaald bij de balie van het buitencentrum.

In de zomer is er veel te zien en te ontdekken!

Elke woensdag gezinstochten in De Groote Peel

In de zomervakantie is er veel te zien en te ontdekken in de natuur. Zeker in een natuurgebied zoals De Groote Peel waar je elke woensdag in augustus mee kunt doen met een ‘Zin in Zomertocht’. Zo ook op woensdag 8 augustus. Er zijn twee tochten en starten kan om 11..00 en om 14.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 per kind. Opgave is gewenst op nummer:  0495 – 641 497.

Zon, wind of regen (in Nederland blijft het altijd spannend wat het wordt) maar in de zomer moet je gewoon naar buiten! Buiten kun je lekker genieten van alle zomerse geuren en kleuren. En, omdat het zomervakantie is, heb je ook alle tijd om er op uit te trekken. Staatsbosbeheer heeft daarom, speciaal voor de zomermaanden een actieve gezinstocht gemaakt, de Zin in Zomertocht, met allerlei speelse opdrachten. Die opdrachten zijn gevarieerd en uitdagend en spelen in op de natuurbeleving.

Het bijzondere aan deze Zin in Zomertocht is, dat (groot)ouders en kinderen lekker samen aan de slag gaan in de natuur. Samen waterdieren scheppen en bodemreuzen bekijken, samen een mobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en samen een moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een heerlijke tijd in De Groote Peel beleven!

 

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s