Tiende Peelweek weer boordevol activiteiten!

Elke dag gratis activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel

Dit jaar viert het Nationaal Park voor de tiende keer een Peelweek in De Groote Peel. Van maandag 30 juli tot en met zondag 5 augustus zijn er dan weer elke dag excursies, ontdektochten, theatervoorstellingen en nog veel meer activiteiten te beleven. Meedoen met een activiteit in de Peelweek is bovendien geen aanslag op het vakantiebudget, want alle activiteiten zijn GRATIS!  Het startpunt van al die natuurpret is het buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Een hele week gratis activiteiten met voor elk wat wils

De tiende editie van de Peelweek zit, net als de negen voorgaande jaren, boordevol met interessante en boeiende natuuractiviteiten. Het feest begint op maandag 30 juli met vlinderexcursies en waterexpedities en ‘s avonds  een Nachtwakerwandeling. Tijdens het Zinderende Zintuigenpad, op dinsdag 31 juli, worden de zintuigen geprikkeld. Voor kinderen is er theater. Het  Huis van Barn speelt de voorstelling Herrie in de stal. Wie op woensdag 1 augustus de Van mug tot veenmosroute loopt ontdekt van alles over planten en dieren. Woensdagavond is er een vleermuizentocht. Dappere ouders (en kinderen) die op donderdag 2 augustus het Roverspad afspeuren, ontdekken het Zwarte Goud. Nico de verhalenman maakt het nog spannender. Hij vertelt  avontuurlijke verhalen in het amfitheater. Nog niet moe: dan is er ’s avonds een Volle Maanwandeling. Creatieve kinderen kunnen op vrijdag 3 augustus knutselen met natuurlijke materialen. Voor jeugdige fotografen is er een fotoworkshop met natuurfotograaf Bob Luijks. Vrijdagavond gaat het er lekker ruig aan toe. Dan wordt het amfitheater van het buitencentrum op zijn kop gezet door The Fabulous Acoustic Rock Tribute oftewel F.A.R.T. een heerlijke rockband uit Nederweert. Voor vroege vogels is er op zaterdag 4 augustus een vogelexcursie. Wie wil uitslapen kan die dag op snuffelstage bij de boswachter of meedoen met een Zomerse Doe- en Ontdektocht. U ziet het, in de Peelweek hoeft niemand zich te vervelen!

Op vrijdagavond 3 augustus speelt akoestische rockband F.A.R.T.  uit Nederweert de sterren van de Peelhemel in het amfitheater van buitencentrum De Pelen. Op zondag 5 augustus is er muziek van een heel ander kaliber en vindt er een Streekfestival met optredens van verschillende Streekmuzikanten bij het buitencentrum plaats. Alle optredens in de Peelweek zijn gratis en reserveren is niet nodig. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer info: 0495 – 641 497.

De Peelweek in is tien jaar jong! En net als in de negen voorgaande jaren is er elke dag weer veel te beleven voor jong en oud. Ook de muziekvoorstellingen zijn voor elk wat wils. Of je nu van akoestische rock of van Streekmuziek houdt, in de Peelweek kun je het allemaal zien en horen.

Johnny Cash, Roy Orbison, Elvis Presley, Motorhead en Thin Lizzy; het zijn niet de kleinste popiconen die door de Nederweerter band F.A.R.T. worden gecoverd. Maar wie eenmaal een concert van de Fabulous Acoustic Rock Tribute heeft meegemaakt weet dat het geen grootheidswaan is. Met enthousiasme en de nodige ervaring zetten de drie Nederweerter mannen een fantastische en aanstekelijke akoestische sessie neer. Zo ook op vrijdag 3 augustus bij het buitencentrum. Het optreden wordt in twee sessies gespeeld en start om 19.30 en om 20.30 uur. Halverwege is er een pauze zodat de droge kelen (van het meezingen) gesmeerd kunnen worden. Wees wel op tijd, want vol = vol!

Op zondag 5 augustus klinken er hele andere Peelklanken over De Groote Peel. Vanaf 12.00 uur is er dan een goed gevuld en gevarieerd programma met Brabantse en Limburgse Streekmuzikanten. De optredens vinden plaats in het amfitheater, op het voorterrein van het buitencentrum en bij de Peelboerderij. Op het programma staan Toffel Vier, Da Capo en Dennis Collins. Bij de Peelboerderij, als onderdeel van de Turfstekerroute, zijn er optredens van Troubadour Mart Vervoort en muzikaal verteltheater Frans & Henk. Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert  is hekkensluiter. Met hun stoere zeemansliederen toveren ze het buitencentrum voor een paar uurtjes om tot Havenkroeg. Meezingen gewenst!

Informatie en reserveringen

Kijk voor een compleet overzicht van het Peelweekprogramma op: www.staatsbosbeheer.nl  of

www.np-degrootepeel.nl. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Voor een aantal activiteiten geldt een beperkte deelname en vooraf telefonisch aanmelden bij De Pelen: 0495 – 641 497.

 

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s