Lilith Love laatst in onze uitzending nu met werk in de expo van Projectmailartbooks.a.s. zondag te Brunsum

Die Lilith Love heeft het er maar druk mee. Net een brandje in de keuken achter de rug moet ze met vervuilde computer toch weer aan de slag. Dit geeft me de kans om haar echte naam te onthullen en een korte biografie te publiceren. Deze had ik U laatst onthouden omdat het toen een te lang verhaal werd en de aandacht eigenlijk meer bij Risja Steeghs en de Stichting Teek-On-Me http://www.teekonme.nl/ lag.

Lilith
De Limburgse fotografe Henriëtte van Gasteren (Sevenum, 1964) speelt sinds 2005, onder haar kunstenaarsnaam Lilith, op cartooneske, humoristische, superironische en soms ook pijnlijk realistische manier met het beeld van hedendaagse vrouwen. Als Lilith verschijnt ze, in vele complexe en soms zelfs tegenstrijdige gedaanten. In haar baanbrekende ‘portretten’ beeldt Lilith in wezen zichzelf en tegelijkertijd alle vrouwen uit. Performances pendelend tussen zijn en schijn.    
In en rond het huis, dat continu als een wisselend podium fungeert, produceert ze met  afstandsbediening en zelfontspanner voorstellingen, waarop ze – telkens anders gekleed en iedere keer weer in andere poses als een caleidoscopisch model dat velerlei archetypen en stereotypen met betrekking tot  vrouwen en denkbeelden van mannen over vrouwen belichaamt.  
Kaders, lichtsterkte, kleurkeuze, kleding, make-up, props en backdrops vloeien telkens op bijzondere wijze in één fotobeeld samen. De superinventieve Lilith is, parallel aan Charlie Chaplin, Buster Keaton en Groucho Marx, tegelijkertijd vooruitstrevende inventeur, poseur, encadreur, metteur-en-scène en réalisateur.   
Al met al een verbluffende staalkaart van bewust gekozen alter ego’s die vrouwen en mannen anno 2012 een messcherpe spiegel voorhouden.
In alle gepresenteerde fotowerken van Lilith, die op bewonderenswaardige wijze vele ‘rollen’ speelt, zitten dubbele bodems die telkens buitengewoon humoristisch en stijlvol zijn verpakt, maar puntje bij paaltje uiterst doeltreffend oeroude overtuigingen ‘corrigeren’.
 

Projektmailartbooks is een initiatief van Ed Hanssen www.projectmailartbooks.com  https://www.facebook.com/groups/363060133713236/?ref=ts en is inmiddels gegroeid tot een getal aan boekjes tot over de 200 exemplaren.

Toen ik het project zag was ik meteen enthousiast en heb ik natuurlijk ook een boekje naar eigen idee ingediend. In de expositie zal ik daarnaast twee video’s vertonen op kleine videolijstjes van nieuw werk. Ik ben natuurlijk niet alleen en daarnaast heb ik begrepen dat Brunssum http://www.brunssumlaatjegenieten.nl/ meer dan de moeite van een uitje waard is.

In de expositie zondag 29 juli a.s. meer dan 200 boekjes en werk van 10 kunstenaars.

Kunstenaars zijn: Lilith Love, Jan Weijers, Evy Pineda, Ed Hanssen, Annelies Jaminon, Monika Loster, Karl von Monschau(D),
Victor Vidal(DK), Anki Raemaekers en Chris Brussel. ArtStudio 75, Kerkstraat 75
te Brunssum. Opening 29 juli om 14:00 uur. Geopend op dins-, woens-, vrij- en
zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur. Tot 26 augustus 2012.

Wellicht komt U tijd tekort om alles te bekijken maar U heeft natuurlijk de kans om vaker terug te komen.

Veel plezier.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s