Woonkamerproject van stichting PISTE.

THEMA: VOEDSEL EN KUNST.

In een woonkamer als intieme ambiance combineert PISTE voedsel en kunst.

Tussen de schuifdeuren, proefondervinderlijk, spontaan, voorbereid, meegenomen, improviserend, tafelgesprekken, eten en kunst!

– 29 september METAMORFOSE door Joanne Zegers, aanmelden voor 15 september

– 3 november BIJSMAAK door Gea Zwart, aanmelden voor 15 oktober

– 24 november EGO door Irmgard Noordhoek, aanmelden ook voor 15 oktober


DE OPZET

– Drie zaterdag middagen/vroege avonden verdiepen wij ons in ons bord eten en de kunsten.
– In een klein gezelschap, tot 12 personen per datum.
– Elke keer in een andere woonkamer, verzorgd per toerbeurt door een bestuurslid van PISTE.

– Deelnemers zullen actief op de dag binnen het thema een kunstuiting verzorgen.
– We zoeken naar een variëteit aan disciplines
– Deelnemers nemen ook een ingrediënt mee passend bij het thema.

– Een aanwezige kok maakt basisgerechten.
– De kok verwerkt de meegenomen ingredienten ook in de maaltijd.
– Er wordt op kunstzinnige wijze verslag gedaan, wat zal verschijnen op de website van PISTE

– Kosten: maximaal €15,- per keer. Exacte kosten per keer hoor je nog. (op basis van de kosten alle ingrediënten om tot smakelijke gerechten te komen) + een fles drank (zelf te bepalen wat).


DEELNEMEN!
Opgeven kan vanaf nu. Naar keus 1 of meer data.

– Bij opgave noem je

1. de datum
2. de discipline en kunstuiting (let wel: Alleen komen eten mag niet.)
3. het ingredient

WAT WORDT ER VAN DE DEELNEMER VERWACHT?
De kunstuiting heeft betrekking op het thema van die dag en presenteer je op die dag zelf.
Het ingredient heeft met het thema en je kunstuiting van doen.

Uitgebreide informatie volgt na de zomer.
We lichten hier een tipje van de sluier op, om je alvast lekker te maken.

29 september 2012
METAMORFOSE
door Joanne Zegers

METAMORFOSE (chemische keukenproefjes die uw kijk op eten veranderen).

Voedsel ondergaat tijdens het koken een verandering, maar voedsel verandert ons ook. Geuren kunnen beelden en kleuren oproepen, veranderingen kunnen ons verrassen.

Tijdens het diner maken we de keukentafel tot een laboratorium en doen we proefjes met rode kool, suikerwater én proberen we de geur van kruiden te vangen in vaseline. Het meegebrachte voedsel verwerken we tot een ‘levensveranderende eetervaring’, waarbij uw verhaal over de ingrediënten wordt vastgelegd met foto’s en tekst .

3 november 2012
BIJSMAAK

door Gea Zwart
BIJSMAAK is letterlijk en figuurlijk op te vatten.
Bijsmaak: Is nooit de hoofdmoot, maar in feite wel het belangrijkste. Het zweeft om een gebeurtenis heen. Of doet iets met je na afloop. Het blijft hangen als het weer voorbij is. Het zijn randverschijnselen.
Bijsmaak heeft meestal een negatieve bijklank, maar de positieve invalshoek is zeker welkom op deze dag. Tijdens het eten zullen we genieten van de voordrachten en werken van de deelnemers. Het meegenomen ingrediënt wordt verwerkt in de algehele maaltijd.
Via taal en WOORDENWOLK kunnen deelnemers zich laten inspireren tot hun kunst.

24 november

EGO
door Irmgard Noordhoek

HET EGO

Vijf maanden na een voor Nederland mislukt EK, gaan we nog eens nauwgezet onderzoeken wat nu eigenlijk een ‘ego’ is. Waarom voelt de term negatief, eigenwaarde klinkt veel positiever. Wanneer zit een ego je in de weg of  juist niet. Hoe ga je om met een ‘ego’. Heb je het dan over jezelf of over iemand anders? Met een actieve eet en doe middag/avond gaan we het thema van verschillende kanten belichten.

Noem een eetbaar ingrediënt wat jij associeert met het thema ‘ego’ en geef aan in een paar regels waarom je dit ingrediënt hebt gekozen.
Bedenk een kunstzinnige activiteit die je in 10 minuten kan uitvoeren. Dit kan een verhaal vertellen zijn, drama, muziek, het (af)maken van een kunstwerk enzovoort. Geef bij je aanmelding aan in welke discipline(s) je deze ‘performance’ gaat doen.

Kok Iskandar gaat met jouw ingrediënt koken, de resultaten gaan we uiteraard opeten. Ieder zijn ‘activiteit’, zetten we op video voor publicatie op http://www.stichtingpiste.nl
Alle ingrediënten kunnen BEHALVE orgaanvlees (lever, nieren, bloedworst, hersenen enzovoort)

Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Tot ziens!

Bestuur PISTE
Joanne Zegers, Irmgard Noordhoek, Gea Zwart

http://www.stichtingpiste.nl
info@stichtingpiste.nl

Advertenties

Over Anki Raemaekers at AR Tekst en Beeld.

Culturele opinie en de Kunsten. - AR Tekst en Beeld - teksten - fotografie - multi media. - Stichting Cultureel Café Weert. - Docu-story.nl - documentaire een goed instrument om een online strategie te bepalen. - Social Media Club SMC0495 - WeertFM - radioprogrammamaker Cum Laude ABKM autonome kunsten te Maastricht - experimentele video en fotografie. Persoonlijke interesse in de psychologie van onderlinge relaties.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s