Vlinders kijken in De Groote Peel.

Thema-excursie vanaf buitencentrum De Pelen

Ze vliegen weer! Of eigenlijk moet je zeggen: ze vliegen nog steeds. Want vlinders vliegen vanaf het vroege voorjaar tot ver in het najaar. Maar vlinders zijn echte zonaanbidders, dus de hoogtijdagen van deze fleurige fladderaars zijn toch in de zomer. Daarom houdt Staatsbosbeheer op zondag 15 juli een vlinderexcursie in De Groote Peel. Er zijn twee tochten, om 11.00 en om 14.00 uur, die starten bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- voor volwassen en 2,50 per kind. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Vlinders kijken is hartstikke boeiend. Zeker als je met een Peelgids op pad gaat. Hij weet welke vlinders er in De Groote Peel voorkomen en hoe de leefwijze van deze opvallende insecten is. Het leven van een vlinder is dan ook zeer bijzonder. Vooral de ongelooflijke metamorfose van vlindereitje via rups, pop naar volwassen vlinder is een spectaculair natuurverschijnsel. Het is onvoorstelbaar dat zo’n harige of glibberige rups straks een mooie fragiele, kleurrijke vlinder wordt.

Tijdens de vlinderexcursie op zondag 15 juli ga je op zoek naar de vlinders van het veen. Daarbij ontdek je onder andere dat er verschil is tussen dag- en nachtvlinders. Maar ook waar je vlindereitjes kunt vinden, wat waardplanten zijn en welke waardplanten er in dit weidse hoogveengebied voorkomen. Met behulp van een zoekkaart, waarop de meest voorkomende rupsen en vlinders staan afgebeeld, zijn ook voor de deelnemende kinderen een aantal soorten vrij eenvoudig te herkennen. Een interessante excursie voor het hele gezin.

Buitencentrum De Pelen

Het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het buitencentrum elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s