Jonge kunstenaars in Kunst – O – Foon op 8 juli; singersongwriter Jane Who – Janneke Teunissen

Jane Who.

Inspiratie is overal. Als ik om me heen kijk kan ik al gauw inspiratie krijgen.
Ook films zijn erg behulpzaam, maar ik schrijf voornamelijk over wat er in mijn leven gebeurt of is gebeurd, of wat ik voel op het moment.

Mijn grootste voorbeeld is Ryan Adams (NIET Bryan Adams). Zijn teksten en melodieën zijn geweldig. Ook hoe hij zijn songs invult qua arrangementen (Lees: Drums, bas, extra gitaarpartijen) is erg sfeervol.
Toen ik begon met luisteren naar zijn songs zaten er wel een paar bij die ik niet zó leuk vond. Maar na een paar keer luisteren ontdekte ik toch weer een melodietje of een zinnetje dat bleef hangen. En dan vond ik dat nummer toch weer wel leuk. En dat vind ik zo speciaal aan hem. Sommige nummers van hem moet je een paar keer luisteren voordat ze mooi zijn, omdat er méér achterzit. Het zijn geen oppervlakkige popsongs.

Het liefste wil ik een album opnemen. En daarmee gaan touren natuurlijk. Ik wil gewoon mijn liedjes aan de man brengen. Ik hoop mensen te helpen met mijn muziek. Daarmee bedoel ik dat ze naar een van mijn liedjes luisteren en denken: ‘Dat is nou precies hoe ik me voel!’ Ik kan mensen steun bieden met mijn songs. Want muziek zegt meer dan woorden.

Biografie

Er was eens een klein meisje uit Weert dat Janneke heette. Toen Janneke een nóg kleiner meisje was, zong ze altijd en overal. En toen ze negen werd, kreeg ze haar eerste akoestische gitaar. Ijverig leerde ze gitaar te spelen. In groep acht schreef ze al haar eerste nummer. Ze bleef zichzelf verder en verder ontwikkelen met de jaren. In de brugklas lukte het haar zelfs om liedjes te schrijven die mensen daadwerkelijk leuk vonden!

Ook startte ze een band, genaamd Checkered. Met dit powertrio maakte ze zoete poppunk. Ook heeft ze met deze band de Popsport prijs voor Beste Song gewonnen in 2008/2009. Tweeëneenhalf jaar hebben ze samen gespeeld, but good things don’t last forever.

Tegenwoordig studeert ze songwriting aan het Rock City Institute in Eindhoven. Haar artiestennaam is Jane Who. Naast gitaar, begeleidt ze zich tegenwoordig ook op piano. Op youtube zijn vele filmpjes van haar muziek te vinden. Ook haar myspace heeft een aantal interessante nummers. Daarnaast staat haar nummer ‘Steal My Universe’ op de RockCity Rocks Out CD. En verder heeft ze ook het voorprogramma voor de Dutch Eagles gedaan, in een uitverkocht theater.
Met invloeden van Ryan Adams, Regina Spector, Maria Mena, Paramore en Avril Lavigne, maakt ze zachte popmuziek met een lieve stem. Give it a listen, misschien lukt het haar om ook jou te betoveren met haar liedjes!

BEHOLD! CHECK IT OUT! LET IT BE HEARD! SPREAD THE WORD!

http://www.wix.com/jane_who/janewho

http://www.youtube.com/user/gothicjanneke
http://myspace.com/janneketeunissen
http://www.facebook.com/JannekeTeunissen
http://twitter.com/#!/Jane_Who

Jane Who (aka Janneke Teunissen)
Jane_who@live.nl
0621871266
http://www.wix.com/jane_who/janewho

Janneke is live te zien en te horen in onze WeertFM studio, zondag 8 juli tussen 11.00 en 12.00 uur.

Dat is pas Kunst, cultuur en muziek uit de regio.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s