Munttheater geeft BTW-verschil terug aan gasten.

WEERT – Vanaf 1 juli wordt het BTW-tarief voor podiumkunsten verlaagd naar 6%. Het Munttheater laat deze verlaging ten gunste komen van haar gasten en stort de teveel betaalde BTW terug.

Eind mei heeft de Staatsecretaris van Financiën het besluit genomen om de BTW te verlagen van 19% naar 6% voor voorstellingen die na 1 juli 2012 plaatsvinden. In navolging van deze beslissing heeft het Munttheater besloten het BTW-verschil ten goede te laten komen aan haar bezoekers. De entreeprijzen van de professionele voorstellingen die na 1 juli 2012 plaatsvinden worden dus verlaagd. De entreeprijzen voor de filmvoorstelling (de Meezing Sound of Music) en de circusvoorstelling (Peking Acrobats), die op het programma van het Munttheater staan, blijven ongewijzigd, omdat deze reeds onder het 6%-tarief vielen. De voorstellingen uit het genre ‘Uit de Regio’ blijven eveneens ongewijzigd, deze vallen onder een 0% BTW-tarief.

‘Uitgangspunten bij de herberekening van de entreeprijzen zijn transparantie en zuiverheid alsmede een heldere financiële afhandeling voor de zomerstop’, aldus Brigitte van Eck, directeur van het Munttheater. Gasten die hun kaarten reeds betaald hebben, ontvangen het teveel betaalde bedrag retour op hun bankrekening. Daarnaast ontvangen alle gasten een overzicht met daarin zowel de oude als de nieuwe prijs per voorstelling.

Vanaf vrijdag 29 juni hanteert het Munttheater zowel op de website als aan de Uitbalie de nieuwe prijzen.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s