TENTOONSTELLING ‘YVONNE SCHROETEN. GEHEEL DE HEMEL WEERSPIEGELEND’

In het Gemeentemuseum Weert, locatie De Tiendschuur, wordt op vrijdagavond 22 juni om 19.30 uur de tentoonstelling ‘Yvonne Schroeten. Geheel de hemel weerspiegelend’ geopend. Wethouder Harry Coolen opent de tentoonstelling. Theo Schers, organisator van de expositie, verzorgt de inleiding. De expositie is te zien tot en met zondag 16 september.

Yvonne Schroeten (1973) woont en werkt in Weert en is opgeleid aan deAcademie Beeldende Kunsten Maastricht waar zij in 1995 afstudeerde. Sindsdien exposeert ze regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is in 2006 genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.
Zij werkt voornamelijk met acrylverf, in combinatie met gemengde technieken.

In haar werk maakt ze gebruik van abstractie in combinatie met herkenbare elementen.

De Hemel

Haar recente werk heeft als thema Geheel de hemel weerspiegelend. Het is een zoektocht in verf naar diverse associaties die het begrip hemel bij haar oproept.

Yvonne Schroeten: “De hemel herbergt alles wat we onderzoeken, wensen en niet weten. Hij strekt zich uit tot ver buiten het menselijke voorstellingsvermogen. Het weerspiegelen hiervan in verf is een monsterlijke taak en een prachtige uitdaging waarvoor alles tekortschiet, maar hier wordt een begin gemaakt.”

Openingstijden

Het Gemeentemuseum, locatie Tiendschuur (Recollectenstraat 5, Weert) is geopend van dinsdag t/m zondag 14.00 – 17.00 uur en op afspraak. Toegang is gratis.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s