D’n Aovend van ‘t Muulke in het Munttheater Weert.

Uitreiking Limburgse Toneelprijzen

De spanning is om te snijden en de genomineerden zijn er klaar voor! Welke toneelvereniging in Limburg wint dit jaar de LFA Toneelprijs voor de beste voorstelling? En welke toneelspeler gaat er dit jaar met de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol vandoor? Op vrijdag 15 juni a.s. zullen we het weten! Want dan organiseert de Limburgse Federatie voor Amateurtoneelverenigingen (LFA) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg: D’n Aovend van ‘t Muulke in het Munttheater in Weert. De uitreiking begint om 20.00 uur. 

D’n Aovend van ‘t Muulke (De Avond van de Kus) is de avond waarop de LFA de felbegeerde Muulkes (ook wel toneelprijzen of theaterkussen genoemd) uitreikt. Het afgelopen theaterseizoen stonden er weer prachtige voorstellingen op de planken. Zoals ieder jaar heeft een professionele en vakkundige jury veel voorstellingen bekeken. De jury heeft uiteindelijk een aantal zeer bijzondere voorstellingen, zeer verrassende acteurs en actrices en de meest excentrieke decors genomineerd voor een Muulke. Toneelfanatici uit heel Limburg zitten op 15 juni gespannen voor de bühne van het Munttheater in Weert om te horen welke verenigingen en toneelspelers dit jaar met een Muulke naar huis gaan. Ook wordt dit jaar weer de Schaduw uitgereikt aan de persoon die zich achter de schermen heeft ingezet voor het amateurtoneel in Limburg. De prijsuitreiking wordt opgesierd met verschillende optredens. Er zullen twee bijzondere eenakters te zien zijn en de avond wordt muzikaal omlijst door de Kleinste Big Band van de wereld onder leiding van Roger Haenen.

 

Een overzicht van de genomineerden is te vinden op www.lfatoneel.nl. D’n Aovend van ‘t Muulke wordt een onvergetelijke theatrale avond voor toneelminnend Limburg. Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan bij Joke Versteden, secretariaat LFA, via t: 0475 399 261 of e: jversteden@hklimburg.nl. De dresscode voor D’n Aovend van ’t Muulke is gala met een twist.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s