Komende activiteiten Eynderhoof te Nederweert-eind voor jong en oud.

Men moet het ijzer smeden als het heet is…….

Op woensdag 13 juni 2012 is er weer een kinderdoedag bij Eynderhoof. Deze middag kan men aan het Milderspaat in Nederweert-Eind gaan smeden met de smid. Vanaf 13.00 uur zijn de vuurtjes opgestookt en kan men aan de slag met het smeden.

Kinderdoedag met de smeden, waar kun je dat nog beleven? Ja, in de smidse van Eynderhoof en wel op een heel bijzondere manier. Met de leren voorschort om mag je een nagel smeden op het aambeeld met een reuze smidshamer, kijken naar het vuur en het kleur van het ijzer herkennen.

Kinderen zullen genieten en leren hoe men als een echte smid te werk gaat. En men heeft niet voor niets het spreekwoord dat zegt: je moet het ijzer smeden als het heet is!

Mochten de kinderen bij de smid bezig zijn en wilt u even genieten van de andere ambachten is de tentoonstelling de Kleerkast zeker de moeite waard.

Wist u trouwens dat Eynderhoof één van de drie uitjes van Limburg is geworden van het land van de ANWB. Een resultaat om trots op te zijn!

Kleding op het boeren land

Op 17 juni a.s. staat Eynderhoof geheel in het teken van Kleding op het boerenland! Er vindt een  kleine modeshow in het museum plaats met kleding die in de peel rond 1900 gedragen werd. Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom om naar deze kleding te komen kijken en naar alle andere oude ambachten van het museum.

Tijdens deze middag kunt u zien hoe de boerin, turfsteker, boer en ambachtsman gekleed gingen. Tijdens de wisseltentoonstelling van dit jaar “De Kleerkast” kunt u zien welke kleding nog bewaard is gebleven en wat er gedragen werd en wanneer.

Vooral het verhaal achter de kleding en ook de kleding “onder” de kleding zijn erg interessant om te zien en horen. Verder is er een verzameling van oude hoedjes en baaienrokken op de prachtige linnenkamer bij Eynderhoof.

ondergoed en de verhalen van de meidenkist en knechtenkist zijn heel interessant en boeiend. Een verzameling oude hoedjes.

Kinderen en archeologie bij Eynderhoof

Op woensdag 20 juni is het weer tijd voor de kinderen bij Eynderhoof. Vanaf 13.00 uur is er weer van alles te beleven. Ditmaal gaan we niet alleen terug in de tijd (de verre geschiedenis), maar leren we echt iets over archeologie. Dus kom naar het Milderspaat in Nederweert-Eind.

Iedere woensdag heeft Eynderhoof van april tot en met oktober een leuk programma voor de kinderen. Deze middag gaan de kinderen onder begeleiding van een archeoloog op stap door het museum. Ze kunnen beleven en horen hoe de rendierenjagers leefden in deze streek.

In de kelder van de Herberg is een interactieve tentoonstelling “van Stenen mes tot Bronzen bijl” te zien. Hier leren en zien de kinderen hoe het vroeger was en hoe men leefd

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s