Finale Opblaaspop a.s. zaterdag 16 juni zal genieten worden met de jeugd in topvorm.

In De Beatrix aan het Bassin zal vanaf 20.oo uur de strijd losbarsten en geloof me ze hebben er allemaal zin in.

De afgelopen maanden hebben de bands hun uiterste best gedaan en veel opgepikt van de adviezen van de jury. Dus ga er maar vanuit dat ze allemaal met een top performance en dito muziek komen.

Met de prijzen die te winnen zijn buiten de bokaal om niet zo heel gek en het publiek maakt ook kans op mooie prijzen in de loterij.

Vlak voor de strijd losbarst zal er geloot worden tussen de band wie de spits mag afbijten en wie de hekken mag sluiten, dus benedenstaand niet in volgorde van opkomst,

De Bands op podium:

Wildcard Unhealty.

En de drie winnaars uit de voorronden.

Sanquin

Nou, wij zij een hardrock band bestaande uit vier vrienden die zijn roots heeft in downtown Stramproy.

De bezetting van Sanquin is als volgt:

Eric de Vries – Leadguitar
Eddy van Geneijgen – Rhythm Guitar
Stef Gijsen – Drums
Bas de Vries – Bassguitar
Ian Spiertz – Vocals

Wij zijn opgericht in Februari 2005, toen gitarist Eric het idee kreeg om een band te beginnen. Een drummer Stef, bassist Bas, zanger/toetsenist Ian. Vanaf die tijd creëert Sanquin iedere zaterdagochtend muzikale fusie in “De Garage” in Stramproy. In het begin richtten wij ons vooral op het coveren van nummers van o.a. AC/DC. Toen Sanquin volledig overstapte op het hardrock genre liet Ian de toetsen voor gezien en richtte zich volledig op de zang. Ons streven is zoveel mogelijk lekker klinkende eigen nummers te schrijven, maar natuurlijk coveren wij ook graag nummers van onze grote voorbeelden. Een cover die altijd wel goed in het gehoor ligt is natuurlijk Highway to Hell van AC/DC. Sanquin treedt ook op! In het verleden hebben zij op amateurfestivals gestaan als Van Horne Pop, BC Rock en Minirok.

Lettuce

Lettuce is een band die gesticht is in 2005 als pop/rock-band op de Academie voor Muziek en Dans te Weert. Inmiddels bestaan ze al bijna 7 jaar en klinkt de naam Lettuce al vele bezoekers van evenementen in de regio bekend in de oren. Geïnspireerd door artiesten als Ilse Delange en Anouk is de jeugdige band het afgelopen anderhalf jaar ook aan de slag gegaan met het schrijven van eigen nummers, en deze koers wil de band in de toekomst voortzetten. Wat optredens betreft, beleefde Lettuce op 25 september 2008 haar hoogtepunt. Op die dag speelden zij in het voorprogramma van de bekende Limburgse band Rowwen Hèze. Dit was te danken aan een 1e plaats tijdens Van Horne Pop (april 2008). Daarnaast treedt Lettuce regelmatig op in cafés en zalen in en rondom Weert en speelde de band al twee keer in het voorprogramma van de Weerter feestband Harry & de Gebroeêke Zwiegelkes.

Bezetting:

Wendy van Dooren- zang
Joerik van Dooren – gitaar
Martine Steijvers – drum
Martijn Smolenaers – basgitaar
Mark Naus – toetsen

Scarlet Rose

Scarlet Rose bestaat al sinds 2007, maar het heeft even geduurd voordat de juiste leden elkaar gevonden hadden. De band is gevormd door zangeres Evy Schouten, Tom Strijbos op gitaar, Patricia Bax op gitaar, Rick Heuvelmans op drums en Jasper van de Kerkhof op bas.

Wij spelen voornamelijk covernummers in het pop/rock-genre van onder ander Guns ‘n’ Roses, Anouk, Nickelback, Led Zeppelin, AC/DC, enz. En het zal niet lang duren voordat we jullie kunnen trakteren op zelfgeschreven nummers!

Onze band staat met passie op het podium, en is daardoor ook al eens doorgedrongen tot de finale van de Rabobank Battle.

Bezetting;

Evy Schouten
Tom Strijbos
Patricia Bax
Rick Heuvelmans
Jasper van de Kerkhof

 

 

 

 

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s