Expositie St. Teuniskapel cursisten van Johannie van Tuel 16 en 17 juni a.s.

De cursus tekenen en schilderen van de Van Horne Vrouwenvereniging bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren houden de huidige cursisten een expositie in de St. Teuniskapel.

De leiding van de cursus is al die tijd is handen van kunstenaar/docent Johannie van Tuel.

Het begon in een verbouwde schuur aan de Kerkstraat, waar de cursisten zaten aan lessenaartjes, die Johannie eigenhandig van wat plankjes in elkaar had getimmerd. Na enkele verhuizingen kwam de groep terecht in het Kunstcollege Weert, toen nog Stichting Vrije Uren genoemd.

Er was weinig verloop in de groep dames.

Docent Johannie bedenkt ieder cursusjaar 5 nieuwe thema’s, die verspreid over de lessen aan bod komen. Ieder onderwerp wordt in een andere techniek uitgevoerd. Op die manier komen de ‘kunstenaressen’ met verschillende facetten van tekenen en schilderen in aanraking, met vaak schitterende resultaten.

Die kunt U bewonderen op de tentoonstelling. De opening is op zaterdag 16 juni om 14.00 uur. Ook zondag 17 juni is de St. Teuniskapel geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s