ART RAW, Carolien Wissing en Sophie Walraven: ‘Kunst is voor iedereen en hoort overal’.

ART RAW – Kunst overal.

Expositie Sophie Walraven en Carolien Wissing

Zelfstandig, ondernemend, uitnodigend, open en puur: karakteriserend voor de aanpak van Walraven en Wissing. Hierdoor schreeuwt hun guerrilla-expositie ART RAW kunst. En zwijgt over crisis, subsidie, opsmuk en onmogelijkheid.

Op het voormalig Stork-terrein is de enorme Kromhouthal op 16 en 17 juni gereserveerd voor de schoonheid die normaalgesproken aan de muren van galeries en musea hangt. De twee Amsterdamse kunstenaars zijn het namelijk niet eens met ‘normaalgesproken’: “Kunst is voor iedereen en hoort overal.”

Walraven en Wissing laten zien dat er altijd meer mogelijk is dan het volgen van de uitgezette paden. Of het nu om een beschilderde motorkap gaat of om een geschilderde betonnen tunnel: schoonheid tref je op meer plekken aan dan op de daarvoor ogenschijnlijk gereserveerde plaatsen. De Expositie is een kunstwerk op zich. Naast de ruim 70 werken is er live muziek, staat iedere bezoeker een rauwe entrée te wachten en er is nog iets nieuws: een ‘kunstpaskamer’, zodat te zien is hoe een kunstwerk je staat, boven de bank. Daarnaast wordt er op een totaal vernieuwende en interactieve manier het gesprek aan gegaan tussen het publiek en het werk. Iets waar menig museumdirecteur en curator wat van kan opsteken.

Sophie Walraven toont op ART RAW onder andere een overzicht van haar laatste guerilla-project ‘#Wienzebek’, een serie portretten tot stand gekomen via Twitter. Op zoek naar modellen om te leren portretschilderen, bedacht Sophie een spel met haar volgers. Het door haar uitgekozen en geschilderde model wordt op Twitter geplaatst en haar volgers moeten raden ‘wienzebek’ het is. En er is een flink aantal beschilderde motorkappen en autodeuren te zien, de laatste overblijfselen van ‘Art at the Scrapyard’ uit 2011. Ook is er plaats voor de enorme doeken die Sophie afgelopen jaar maakte in haar atelier op steenworp afstand van de Kromhouthal.

Carolien Wissing exposeert onder andere haar nieuwste serie ‘Modern Cathedrals’, waarop grote infrastructurele bouwwerken zoals de aanleg van de 2e Coentunnel en de Noord/ Zuidlijn te zien zijn. “Dit zijn enorme prestigeprojecten waar veel geld, tijd en mensen mee gemoeid zijn, het zijn onze moderne Kathedralen”. De schilderijen zijn groot, krachtig geschilderd en imponeren. Carolien: “Ik zie de poëzie in deze rauwe betonstructuren, ze doen je beseffen dat je heel nietig bent en herbergen tegelijkertijd een monumentale schoonheid. In de Kromhouthal hangen ze in hun natuurlijke ambiance”.

Meer informatie

16 juni | Preview: 12h00 – 14h00 | Opening: 14h30 | Expositie: 14h00 – 19h00
17 juni | Expositie: 12h00 – 19h00

Check de websites van Walraven en Wissing voor meer info over de kunstenaars:

www.sophiewalraven.nl / www.carolienwissing.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op ART RAW, Carolien Wissing en Sophie Walraven: ‘Kunst is voor iedereen en hoort overal’.

  1. Pingback: ART RAW in the media « Sophie Walraven

  2. SJW zegt:

    Prachtig geschreven!
    😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s