F.A.R.T. de Fabulous Acoustic Rock Tribute zondag in Kunst – O – Foon wat achtergrond bij deze boysband.

De Fabulous Acoustic Rock Tribute, afgekort F.A.R.T, is een akoestische rock band uit Nederweert. Ze spelen, naar eigen zeggen, ‘nummers die voornamelijk gaan over de geneugten van het leven’. Wat ze daar onder verstaan is natuurlijk voor velerlei interpretaties vatbaar. Wat wel vaststaat is de bezetting van de band en die bestaat uit Johan van de Moosdijk, Peter Rovers en Cyrill Wulms.

F.A.R.T. is voortgekomen uit de LNB, die met het vertrek van hun gitarist, niet bij de pakken neer zat maar op zoek ging naar een vervanger en die vond in de persoon van Johan van de Moosdijk. Net zoals bij de LNB wordt F.A.R.T. nog steeds regelmatig gevraagd om op te treden op de verschillende festiviteiten in de omgeving.


Het repertoire van de Fabulous Acoustic Rock Tribute bestaat uit akoestische versies van nummers van een aantal ‘groten der aarde’ zoals: Johnny Cash, Roy Orbison, The Kinks, Thin Lizzy en Hayseed Dixie om er maar een paar te noemen.

Op wat vragen van mijn kant de volgende antwoorden:

Waarom deze genrekeuze?  => Daarom.

Hoe zijn de diverse bandleden tot hun muzikale carrière gekomen! => Muziek maken is ongeveer het leukste wat er is. En (in ieder geval bij mij is het zo) ik ben van het ene project in het andere “gerold”. Aan het woord Cyrill Wulms.

Wat zijn de toekomstplannen. => Spelen tot we erbij neervallen?

Wat is het geheim van jullie populariteit!

Heb niet het idee dat we waanzinnig populair zijn. Wel dat we goedkoop zijn en dat we alledrie een vlotte babbel hebben dat we steeds een verrassende repertoire neer kunnen zetten en dat de populariteit (voor zover aanwezig) voornamelijk te danken is aan onze looks. Hoe je het wendt of keert we zijn toch een boysband…                         

Johnny Cash – Is hij het grote voorbeeld?

Nee, hij is een van de grote voorbeelden. Hayseed Dixie en Tenacious D zijn ook grote voorbeelden voor FART wat mij betreft.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s