Buitencentrum ‘De Pelen’ is klaar om de streek te ontvangen en snuffelstage Boswachter.

Opening met gratis theater en aantrekkelijke openingsacties

De vernieuwde inrichting van het buitencentrum De Pelen is klaar! En het resultaat mag er wezen. Staatsbosbeheer is blij met deze metamorfose en laat de mensen uit de streek kennis maken met het vernieuwde buitencentrum. Daarom is er op woensdag 13 juni een feestelijke opening met gratis theater en aantrekkelijke openingsacties.

Centrum voor de Streek
De nieuwe inrichting van het buitencentrum De Pelen is licht, modern en past bij het ecologische karakter van het gebouw. Om tegemoet te komen aan de wensen van de bezoekers is er meer ruimte vrijgemaakt voor de winkel. Het assortiment en de presentatie zijn veranderd, waarbij een accent is gelegd op streekproducten. Er is zelfs een speciale hoek ingericht voor de biologische producten van Bourgondisch Limburg. Het buitencentrum wordt door deze aanpassingen nog meer een centrum voor de streek. Staatsbosbeheer heeft tijdens de opening op woensdag 13 juni een leuke openingsactie voor de mensen uit de omgeving in petto.

Speciale gast
Voor het ochtendprogramma is basisschool Het Kienhout uit Ospeldijk uitgenodigd. Deze school en goede buur van het buitencentrum gaat na dit schooljaar, vanwege te weinig leerlingen, helaas dicht. Staatsbosbeheer wil de leerlingen van Het Kienhout daarom een afscheidscadeau aanbieden in de vorm van een leuke activiteit.

Om 13.30 uur start de officiële opening op het voorterrein van het buitencentrum. Gastsprekers zijn Dhr. Henk Evers, burgemeester van Nederweert en Zwier van Olst, hoofd buitenzaken van Staatsbosbeheer. Rond 14.00 uur volgt de openingshandeling: het uitrollen van de ‘groene loper’. Hiermee wordt de verbondenheid tussen buitencentrum De Pelen en het Nationaal Park De Groote Peel gesymboliseerd.

Gratis theater
De rest van de middag is voor bezoekers nog genoeg te doen en te beleven. Zo zijn er om 14.15 en 15.30 uur gratis voorstellingen in het amfitheater. Verteltheater Donderelf vertelt waarom je een wens mag doen als er een ster valt, waarom herten bang zijn voor wolven en hoe de muggen zijn ontstaan. Zeker niet oninteressant voor frequente Peelbezoekers! Verder zijn er aantrekkelijke openingsacties in de winkel van het buitencentrum. Natuurlijk kan er ook heerlijk gewandeld worden in De Groote Peel. Hiervoor zijn diverse leuke ontdektasjes te huur bij de balie van het buitencentrum.

Snuffelstage boswachter  De Groote Peel

Actieve gezinstocht bij Buitencentrum De Pelen

Hulpboswachter word je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen! En omdat jong geleerd, oud gedaan is kun je niet vroeg genoeg beginnen met oefenen. Bijvoorbeeld door op ‘snuffelstage’ te gaan bij Staatsbosbeheer. Op zondag 10 juni zijn er voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar Snuffelstages Hulpboswachter in het De Groote Peel. Er start een Snuffelstage om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassene en € 2,50 per kind. Opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Wat wil je worden als je groot bent? Brandweerman, politieagent, burgemeester, Minister President  of … boswachter? Voor kinderen die graag buiten in de natuur zijn staat boswachter worden vast en zeker hoog op het  beroepenwensenlijstje. Want als je boswachter bent kun je elke dag naar buiten! In zijn stoere jeep – maar soms ook nog lekker ouderwets op zijn fiets – komt de boswachter overal waar nodig is. En natuurlijk weet hij alles over de planten en dieren in de natuur. De boswachter kent zijn gebied als geen ander. Maar al die kennis komt ook bij een boswachter niet zomaar aanwaaien. Als je hem zou vragen waar hij het meest over de natuur heeft geleerd, dan zal hij vast en zeker zeggen: ‘natuurkennis krijg je vooral door veel naar buiten te gaan en dan goed te kijken, te luisteren en vooral .. zelf ontdekken!’

Gelukkig is de natuur ontdekken leuk en verrassend. En dat is wat de deelnemers aan de Snuffelstage Hulpboswachter op zondag 10 juni dan ook gaan doen. Door actief aan de slag te gaan, snuffelen de kinderen – maar hun ouders natuurlijk ook – een klein beetje aan het boswachtervak. De jonge hulpboswachters gaan waterdieren scheppen, een takkenwal maken, een ‘natuurtentoonstelling’ inrichten en nog veel meer. En wie weet; misschien heb JIJ wel natuurtalent en wordt je ooit nog eens echt boswachter in De Groote Peel!

Buitencentrum De Pelen

Het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het buitencentrum elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s