Barbara 29 Jaar oud en 29 maal op Bambi treffen Weert.

Barbara is niet de enige die al haar hele leven jaarlijks terugkeert naar het terrein van de familie Cuijpers. Trewan en Jolanda zitten niet ver achter haar met 26 en 23 jaar. De nostalgie verbindt hun dan ook voor het leven. Hun hele verdere leven, ‘ja’ daar zijn ze van overtuigd.

Voor Barbara is het nu al zo’n onderdeel van haar leven, dat wanneer ze niet zou gaan dit hetzelfde zou zijn dan haar oma niet bezoeken. Verder moeten ze allemaal terug alleen al voor de smaak van ‘die lekkere vieze hamburgers’.

Dat het sentiment rond alle drie hangt daar is niet aan voorbij te komen. Hun jeugdjaren waren gevuld met de kippen, pauw, kalfjes en de tatoo van Pierre.

Ook nu zijn ze niet alleen, maar tegenwoordig rijdt Rowena op de motor en mag Jolanda de vriendin van haar moeder achterop. Moeder Pluis komt al sinds ’79 zelf op de motor, in eerste instantie om eens te kijken maar ze is onverhoeds toch blijven plakken.

Dat geldt ook voor Lia en Sjaak, eerst kwamen ze zonder Barbara en het jaar dat ze geboren is hebben ze over moeten slaan. Met Barbara nog net te piep kon dat toch niet gerealiseerd worden. In ’76 lazen ze over ‘Bambi’ in het motorblad ‘Motor’ en vanaf het moment dat ze de vrijheid op het Landgoed van de gebr. Cuypers gesmaakt hadden, kon het niet meer stuk. ‘Het treffen laat je niet los, het is elke keer een feest, een grote familie en de oude eike bomen zijn niet uit het hoofd te wissen’.

Met z’n allen vinden ze dat ze rijkere kinderen hebben gekregen. Meer open voor anders zijn, ze kunnen improviseren, passen zich makkelijk aan. Vinden mensen met een beperking meer dan normaal en kunnen er zelfs grapjes over maken zonder kwetsend te zijn. Ze accepteren dat de cliënten van Pergamijn minder of niet communicatief zijn. Dat sommigen echt plezier hebben, maar dat bij anderen nauwelijks te peilen is of ze zich Überhaupt amuseren. Zo is het en zo is het goed.

Grappig detail in deze is dat ze zich er zeer van bewust zijn dat ze er voor sommige mensen afschrikwekkend uitzien. Dat doet ook wel eens pijn, als mensen met een grote bocht om je heen gaan en ondertussen de tas stevig onder de arm klemmen.

Het is dan ook een zegening dat er mensen zijn die zonder oordeel naar de wereld willen kijken en andere ook wat vreemde vogels gewoon accepteren zoals ze zijn.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Barbara 29 Jaar oud en 29 maal op Bambi treffen Weert.

  1. Roy Schouten zegt:

    Hoi Anki, nog maar proberen een reactie te geven; Ik kwam op jouw site terecht in mijn zoekactie naar oude foto’s van het Bambitreffen. Kun jij of Barbara mij daarin misschien helpen? Ik wil ze gebruiken voor dit jaar op het treffen en eventueel volgend jaar met het 40e treffen. Ik hoor graag van je.
    Groetjes,
    Roy Schouten (Bestuurslid MSVMike the Bike)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s