Primeur bij De Beatrix, Rambelin’Rose & The Wanted op 3 juni met Folk en gipsy muzic.

Muziek met de muzikale nadruk op meerstemmige vocalen en ook weer sommige nummers met een Gipsy Jazz invloed. Geweldige muzikanten die niet bang zijn voor improvisatie en daardoor fris en authentiek op het podium staan.

Roos Visser – zang en percussie, Wim Meusen – gitaar en zang, Thimo Gijezen – contrabas, zang , percussie en piano.

Een greep uit het repertoire maakt duidelijk dat het een swingende middag gaat worden, met een eigenzinnige interpretatie.

Folk, blues en jazz.
Een mix van swing en ballads met veel driestemmige zang
Een aantal titels:
‘I feel the blues movin in’ van dolly parton
‘Nobody want ’s you when you’re down and out’ van Eric clapton
‘Feels like home’ van Randy newman
After you’ve gone (oude jazz)
Baby’s in black van de beatles

Hoe zijn deze muzkanten tot elkaar gekomen, ´simpel as can be´ op het  gipsy festival ‘Le petit Samois’ in Reuver. Dit wordt elke jaar georganiseerd door Wim Meusen en Roos was dusdanig onder de indruk dat ze gezamenlijk aan het jammen zijn geslagen. Met als resultaat ´Rambelin’Rose and the Wanted´.

Natuurlijk heb ik de ´jonge´ bandleden gevraagd om hun achtergrond.

Roos Visser

Binnen Weert bekend van  Roosenmerijn (singersongwriter), Meadow (pop/rockband) en Second place driver (electropop). Wil vooral de aandacht op deze nieuwe ingeslagen weg met het hart voornamelijk in de oude Amerikaanse Folk, Blues en Jazz. Niet zo vreemd want dat ligt in de roots, ´Ik heb leren zingen en gitaarspelen in deze stijl . Vanaf dat ik een jaar of acht was zong ik met mijn vader tweestemmig oude country en folknummers´.

Thimo Gijezen

Voor de luisteraars van WeertFM geen onbekende want in de laatste Kunst – O – Foon gaf hij een sterk staaltje performance weg van zijn EP September.

Wim Meusen en Thimo Gijezen speelden al een tijdje in een zigeunerjazzband en heel af en toe mochten ze genieten van de vocale kwaliteiten van Roos Visser als ze eens mee kwam jammen. Ze vonden het met zijn drieën een leuk idee om eens een paar liedjes in te studeren, sinds dien hebben ze het goed te pakken. Het neigt voornamelijk naar folk en ouderwetse jazz met een ietwat buitengewone bezetting. En omdat het kan en omdat het leuk is zullen er ook enkele gypsyjazz liedjes tussendoor komen.

Vooral Wim en Roos houden al een lange tijd van folk liedjes, Thimo vindt alles wel leuk om te spelen. Wim is een paar jaar terug met gypsyjazz in aanraking gekomen, wilde dit leren spelen en stond er even later op dat Thimo dit ook zou leren spelen. Zo zijn ze er een beetje ingerold. Beiden stijlen brengen een gezellige vrolijke stemming, daarom klinken ze prima bij elkaar.

De passie en plezier in het muziek maken bindt de 3 leden, al lopen hun leeftijden 44 jaar uiteen.

Het is inderdaad een zoektocht naar een eigen sound, maar via een erg bekende stijl. Het is daarom leuk om met zo’n kleine bezetting te experimenteren met ons instrumentarium, zodat we toch als een volledige band klinken.

Wim Meusen

Als 12 jarige kocht ik van de vader van een vriendje mijn allereerste snaar instrument voor een Tientje, een Ukelele.Samen met mijn 4 jaar oudere zus ben ik toen gaan zingen terwijl we ons zelf begeleidden op Gitaar en Ukelele. Al snel kregen we diverse aanbiedingen uit de buurt voor optredens, mijn eerste “Groep “ het Duo Meusen was een feit.

Na diverse coverbandjes met nummers van de Beatles en de Stones ben ik gevraagd als gitarist/zanger bij Gé Titulear. Hier hebben we uitsluitend eigen composities gespeeld in de stijl van Close harmonie/Jazz nummers. In deze band heb ik de Amerikaanse zangeres Lori Spee ontmoet. Lori , Gé en ik deden veel 3 stemmige closeharmonie zang, de stemmen pasten perfect bij elkaar.

Na dit 5 jaar te hebben gedaan ben ik verder gegaan met Lori.

Haar zeer succesvolle debuut CD, behind those eyes “ hebben we samen bij haar thuis aan de vleugel en met de akoestische gitaar op de basis demo gezet. Ik heb  de gitaar partijen en Backing vocals gedaan. Het nummer “Rainy Day” dat wij hier vanmiddag gaan brengen staat ook op deze CD. De tekst van dit nummer  is van Lori  en de muziek heb ik geschreven.

Door een optreden van het Rosenberg trio in Reuver ben ik “besmet” geraakt door het Gipsy Jazz virus. Vanaf dat moment heb ik al mijn muzikale middelen aangewend om mij  deze ontzettend complexe maar daardoor ook boeiende muziekstroming eigen te maken. Ik speel nu 5 Jaar Gipsy Jazz met ontzettend veel plezier waarvan 3 Jaar samen met Thimo.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dat heeft weer geresulteerd in de samenwerking met Roos en Thimo.

Met  Rambelin’Rose spelen we muziek waar de muzikale nadruk ligt op meerstemmige vocalen en ook weer sommige nummers met een Gipsy Jazz invloed.

Zondagmiddag vanaf 14.30 uur bij ´De Beatrix´ aan het Bassin 11 te Weert.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s