Kom naar de Gro(o)te Peel naar Buitendag!

Een hele middag vol (natuur)activiteiten bij buitencentrum De Pelen

Kiezen waar je naar toe gaat op Tweede Pinksterdag is dit jaar niet moeilijk! Tenminste als je van Kindertheater, Streekmuziek, een spannende speurtocht, knutselen, bijen en van natuurbeleving houdt. Al deze activiteiten komen aan bod tijdens De Gro(o)te Peel naar Buitendag op maandag 28 mei bij buitencentrum De Pelen! Deze inspirerende en verrassende middag start om 13.00 uur bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Goudgele honing en Zwart Goud

Wat is er zoal te beleven? De hele middag is er een kleine bijenmarkt rondom het buitencentrum De Pelen. Imkervereniging Ambrosius Peelland uit Deurne geeft informatie over bijen en verkoopt verschillende producten. Er is vooral veel ruimte gereserveerd voor plantenverkoop. Creatieve kinderen kunnen, tegen een vergoeding, een waskaarsje, insectenhotel, insectenpotje of een nestkastje maken.

Voor dappere ouders (en kinderen) is er het Roverspad. Tijdens deze spannende speurtocht ga je op zoek naar het Zwarte Goud van de Peel. Maar pas op: daarbij kom je vast en zeker een paar rovers van de Zwarte Raven tegen! Na afloop een broodje bakken bij de vuurkorf. Deelname kost € 2,50 per persoon en starten kan tussen 13.00 en 14.30 uur. Vooraf even aanmelden bij de balie van het buitencentrum!

Nostalgische muziek en muzikale verhalen

Maar er is nog meer! Om 13.30 en 15.30 uur zijn er in het amfitheater van het buitencentrum optredens van Zanggroep Tössedoôr uit Nederweert. Hun repertoire bevat Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit (groot)moeders tijd. Dit zijn vooral gezellige meezingers, gevoelige levensliedjes en mooie luisterliedjes.

Om 14.30 en 16.30 maken ze het amfitheater vrij voor Muzikaal Verteltheater Frans & Henk. Hun pakkende verhalen, ondersteund door sfeervolle luisterliedjes, nemen je mee naar een andere tijd en een andere wereld. De verhalen en liedjes zijn geïnspireerd op historische gebeurtenissen uit de regio en op verhalen uit het leven gegrepen. De optredens in het amfitheater zijn gratis en opgave niet nodig.

Kindertheater en kippensoep

Ook voor kinderen is er theater!! Om 15.30 uur speelt Van Niks en Van Alles de voorstelling ‘Bos vol Helden’. Tijdens deze voorstelling, over twee zussen die elkaar met spannende verhalen uit hun slaap houden, draait alles rond KIPPENBOUILLON! Nieuwsgierig geworden? Koop dan voor € 2,50 een kaartje bij de balie van het buitencentrum en laat je verrassen! Vooraf reserveren is verstandig, want vol = vol!

Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie over De Gro(ot)e Peel naar Buitendag: 0495 – 641 497 of: www.staatsbosbeheer.nl

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s