Altijd al eens willen knutselen zoals oma deed?

Kom dan naar Eynderhoof

Op woensdag 23 mei kunnen kinderen wassen strijken zoals oma dat vroeger deed. Bij Eynderhoof aan het Milderspaat in Nederweert-Eind is het weer volop genieten. Vanaf 13.00 uur is Eynderhoof geopend.

Onder begeleiding van de wasvrouwen kunnen de kinderen de geheimen van het wasse, bleken, stijven en strijken leren. Zouden ze zo enthousiast worden dat u zelf niet meer hoeft te wassen? Of hebben ze tips van vroeger die ze mee naar huis nemen? Laat u verrassen.

De opa’s en oma’s, maar ook de ouders kunnen hun hart ophalen bij het zien van de blije gezichtjes en natuurlijk een lekker kopje koffie met iets lekkers erbij, allemaal gebakken door onze bakkers.

Daarnaast kunt u met uw kinderen of kleinkinderen luisteren naar de ambachtslieden die vertellen over hoe het er vroeger aan toe ging.

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een openluchtmuseum in Nederweert-Eind. Eynderhoof heeft als doel het leven in de peelregio rond 1900 te tonen. Alle oude ambachten uit de vorige eeuw kunt u terug zien in het mooie Eynderhoof. Vele vrijwilligers werken met veel liefde en plezier mee aan dit mooie plaatje. Of het nu gaat om het smeden, vlechten, zagen, bakken en nog zoveel meer; alles is terug te zien, ruiken en horen in Eynderhoof aan het Milderspaat in Nederweert-Eind. Laat oude tijden herleven en neem een kijkje in de keuken van toen!

Ook de tentoonstelling “de Kleerkast” moet u gezien hebben; dus

Kom met zijn allen en laat eens zien wat voor moois je kunt maken!

 

Advertenties

Over Anki Raemaekers at AR Tekst en Beeld.

Culturele opinie en de Kunsten. - AR Tekst en Beeld - teksten - fotografie - multi media. - Stichting Cultureel Café Weert. - Docu-story.nl - documentaire een goed instrument om een online strategie te bepalen. - Social Media Club SMC0495 - WeertFM - radioprogrammamaker Cum Laude ABKM autonome kunsten te Maastricht - experimentele video en fotografie. Persoonlijke interesse in de psychologie van onderlinge relaties.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s