Kempsenco met Indiaase Kunst gevuld t/m 30 mei. Schilderingen uit het dagelijks leven van vrouwen.

Marianne Kemps zoekt steeds naar mogelijkheden om mensen en producten met elkaar te verbinden. En hoe kun je beter een andere levenswijze volgen dan het zelf eens uit te proberen. De resultaten zijn natuurlijk heel anders maar de kinderen van basisschool de Zevensprong uit Eindhoven zijn het madhubani – dagelijks leven – van een aantal Indiaase kunstenaressen toch een stap nader gekomen. Dat dezelfde symboliek en opbouw totaal anders uitpakt is natuurlijk meer dan normaal, want hier lopen we met een totaal ander dagelijks werelbeeld rond.

In de slideshow zijn zowel de afbeeldingen van de Indiaase kunstenaressen, als van de kinderen vervat. Ook zijn er foto’s van het dagelijks leven van fotografe Syl Davant in verweven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Rondom deze thematiek zijn er ook Fair Trade Books te koop – geillustreerde kinderboeken -.

De komende maanden staat er nog heel wat op het programma en ik zal hier telkens aankondiging van doen zodat U zelf eens een kijkje kunt gaan nemen. Elke aanschaf in deze winkel helpt een ondernemer aan de andere kant van deze wereldbol een beter bestaan op te bouwen voor hem/haar en zijn familie.

In juni, juli en augustus is er een tentoonstelling rondom Kenia en Stichting MOV Woensel Oost. Missie Ontwikkeling Vrede.

In September een tentoonstelling rondom de Maya”s uit Latijns Amerika; Guatemala, Honduras, Mexico en Equador. Hieraan worden ook een tweetal lezingen verbonden over de afloop van de kalender. Hoewel er pas opgravingen zijn gedaan waaruit is gebleken dat de kalender niet afloopt maar een hernieuwd begin aankondigd. De Maya’s geloofden in een eeuwige cyclus van leven en dood en bestudeerden daartoe de hemel en zijn bewegingen. De lezingen gaan o.m. over de symboliek van traditionele kleding.

In november komt er een groots opgezet project in samenwerking met Amnesty International over kinderrechten. Deze Art’n rights zal door Zuidelijk Nederland opgepikt worden om de rechten van kinderen voor het voetlicht te brengen. Helaas maar al te noodzakelijk zelfs als we de eigen binnenlandse cijfers bekijken wat betreft het treden met voeten van de rechten van kinderen op een menswaardig bestaan. Want ook hier in onze cultuur worden dagelijks kinderen mishandelt en leven er velen op de rand van de armoedegrens.

Zie ook www.kempsenco.nl, geopend dinsdag t/m vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Hoogstraat 275 te Eindhoven.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s