Dauwtrappen met Hemelvaart,een goede traditie!

Excursie met peelontbijt na afloop bij buitencentrum De Pelen

Vroeg opstaan op je vrije dag? Daar moet dan wel een hele goede reden voor zijn. Dauwtrappen met Peelontbijt na afloop is vast en zeker de moeite waard om vroeg voor uit je bed te komen. Op donderdag 17 mei staat er weer, traditiegetrouw zoals elk jaar met Hemelvaart, een dauwtrap- met ontbijtwandeling op het programma in het Nationaal Park De Groote Peel. De excursie start om 7.00 uur op de parkeerplaats van het buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 15,- voor volwassenen en € 12,50 per kind en dat is inclusief stevig peelontbijt na afloop. Opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Wie houdt van wandelen en van een stevig ontbijt kan zich op donderdag 17 mei helemaal uitleven. Enige discipline is wel vereist, want de wandeling vertrekt al om 7.00 uur in de ochtend. Maar morgenstond heeft goud in de mond en dat geldt zeker voor een natuurgebied als het Nationaal Park De Groote Peel. De ochtendnevel geeft iets mystieks aan dit weidse en waterrijke landschap en met een beetje geluk bent u getuige van een prachtige zonsopkomst. De wandeling gaat over de knuppelbruggen en peelbanen van dit oorspronkelijk ontoegankelijke peelmoeras en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Hij vertelt onderweg over het ontstaan van het gebied en over de planten en de dieren die er voorkomen. Vanwege het vroege tijdstip zal er veel aandacht zijn voor de vogels. De Groote Peel is namelijk een belangrijk vogelgebied. Er broeden zo’n 95 verschillende soorten. Op de waterplassen verblijven onder meer de geoorde fuut, de meerkoet en verschillende eendensoorten. Verderop, in het open landschap, kun je de rietgors, de blauwborst, de roodborsttapuit en de sprinkhaanzanger horen en met een beetje geduld en geluk ook zien. Het meenemen van een verrekijker is dan ook aan te raden.

Na afloop van de wandeling staat er in de Peelkiosk, de inpandige horecagelegenheid van buitencentrum De Pelen, een stevig peelontbijt voor de deelnemers klaar. Zo kun je samen smakelijk nagenieten en uitrusten van die vroege inspanning. Een goed begin van de dag!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is het vertrekpunt van natuurbeleving in het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Advertenties

Over Anki Raemaekers at AR Tekst en Beeld.

Culturele opinie en de Kunsten. - AR Tekst en Beeld - teksten - fotografie - multi media. - Stichting Cultureel Café Weert. - Docu-story.nl - documentaire een goed instrument om een online strategie te bepalen. - Social Media Club SMC0495 - WeertFM - radioprogrammamaker Cum Laude ABKM autonome kunsten te Maastricht - experimentele video en fotografie. Persoonlijke interesse in de psychologie van onderlinge relaties.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dauwtrappen met Hemelvaart,een goede traditie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s