POËZIE VOOR MOLENS een steeds groter project van Paul Sterk en de Weerter Molenstichting.

De Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 in Weert bestaat in 2012 precies 100 jaar. Molenstichting Weerterland laat dit heugelijke feit uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan.

In de loop van 2012 zal de Molen van Keent het decor vormen voor enkele speciale activiteiten van Molenstichting Weerterland. Met als één van de hoogtepunten de presentatie van een boek van de hand van Paul Lammeretz over de 100 jarige geschiedenis van de Sint Annamolen, komend najaar.

Eerder al, vrijdag 11 mei, de vooravond van de Nationale Molendagen, presenteert auteur Paul Sterk op de Sint Annamolen zijn gedicht voor deze molen. Dit sonnet “Anna in de Wind” is het eerste in een serie van totaal tien gedichten die Paul Sterk voor de Weerter molens gaat schrijven. Paul Sterk zal zijn sonnet voor de Sint Annamolen voordragen en songwriter/componist Harold K heeft het werk getoonzet en zal “Anna in de Wind” zingen.

Enkele leerlingen van de groepen 7 en 8 van Basisschool Het Dal (Markeent) dragen tijdens de avond ook hun eigen geschreven molengedichten voor.

Molenstichting Weerterland nodigt u van harte uit voor deze Poëzie voor de Molen avond in de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1, Weert.

De avond sluit helemaal aan bij het thema van de Nationale Molendagen 2012 op zaterdag 12 en zondag 13 mei: “Ontdek Verhalen Rond de Molen.”

Poëzie voor de Molen begint vrijdag 11 mei om 19.30 uur; de molen is vanaf 19.00 uur geopend.

Vrijdag 11 mei: vanaf 19:30 uur. Poëzie voor de Annamolen

Zaterdag 12 mei is de Sint Annamolen open van 10 tot 17 uur en zondag 13 mei van 11 tot 17 uur.

Zaterdag om 14.00 uur zingt Gemengde Zangvereniging Con Amore op de Sint Annamolen.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s